Kadavradan nakille hayata tutundu

Yıllarca diyalize giren İdris Comart, kadavradan yapılan nakille sağlığına kavuştu.

Kadavradan nakille hayata tutundu
Kadavradan nakille hayata tutundu
GİRİŞ 24.07.2014 12:19 GÜNCELLEME 24.07.2014 12:19

Antakya'da yaşayan evli bir çocuk babası 47 yaşındaki İdris Comart, sürekli yaşadığı sancı ve yüksek tansiyon nedeniyle hastaneye başvurdu. Mide rahatsızlığı teşhisiyle tedavi gören Comart, sağlık durumu değişmeyince İstanbul'da gittiği sağlık merkezinde böbrek hastası olduğunu öğrendi.

Uzun süre diyalize giren Comart, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezinde kadavradan alınan böbreğin nakil edilmesiyle sağlığına kavuştu.

Diyaliz döneminde yaşadığı sıkıntıları anlatan Comart, "İstanbul'da doğru teşhis konulunca hemen diyalize girmeye başladım. Yaklaşık 11 yıl haftada 3 gün diyalize giriyordum. Diyaliz sonrasında halsizlik, eklemlerimde ağrı, baş dönmesi gibi şikayetlerim oluyordu. İstediğim yemeği yiyemiyor, su içemiyordum" dedi.

Yaklaşık 9 yıl önce kadavra için İstanbul'da kayıt yaptıran ancak olumlu sonuç alamadığını belirten Comart, "Yıllarca bekleyişin ardından kadavradan uygun donör bulununca Sani Konukoğlu Hastanesinde ameliyat oldum. Başarılı bir nakil oldu. Şu an sağlığıma tekrar kavuştuğum için mutluyum" ifadelerini kullandı.

Merkezin sorumlusu Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da organ nakli bekleyen hasta sayısı arttıkça organ bağışının ne kadar yetersiz olduğunun daha net şekilde ortaya çıktığını ifade ederek, "Organ nakline herkesin ihtiyacı olabilir. Organ bağışlayarak, bir hayat da siz kurtarın" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!