Burası lüks bir otel değil, devlet hastanesi

Samsun’da 5 yıldızlı otel konforundaki hastane odası görenleri hayrete düşürdü.

Burası lüks bir otel değil, devlet hastanesi
Burası lüks bir otel değil, devlet hastanesi
GİRİŞ 28.07.2014 14:00 GÜNCELLEME 28.07.2014 15:20
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Samsun’da Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, hamileleri normal doğuma özendirmek amacıyla 2 ay önce 'Keyifli doğum ünitesi’ kurdu.

30 kadın normal doğum yaparak 5 yıldızlı otel konforundaki hastane odasında kaldı. Samsun İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, talep nedeniyle 2 ünite daha yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından normal doğumu teşvik etmek amacıyla başlatılan ‘Keyifli doğum ünitesi’ uygulaması 2 ay önce Samsun’da da hayata geçti. Samsun Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları Hastanesi’nde ‘Keyifli doğum ünitesi’ hizmet vermeye başladı.

Hastanede gerçekleştirilen 'gebe okulunda' eğitim alan kadınların öncelikli olarak kalabildiği oda, normal doğum yapan kadınlara 5 yıldızlı otel konforu sunuyor. Ünitede çift kişilik bir yatak, bebek beşiği, oturma grubu, özel banyo ve tuvalet, buzdolabı, televizyon bulunuyor. Odanın hemen bitişinde yer alan doğum odasında normal doğum yapan kadın tek kapıdan 'keyifli doğum ünitesine' geçiş yapıyor.

'AMAÇ, NORMAL DOĞUMU ÖZENDİRMEK'

Samsun İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, keyifli doğum ünitesini oluştururken hiçbir konfordan kaçınmadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Anne adaylarının kendi evlerindeymiş gibi olabilecekleri, aynı zamanda hasta yakınlarından bir kişinin de yanlarında kalabileceği şekilde dizayn edildi. Günümüzde sezaryenle doğum oranları artmakta. Normal doğumu özendirmek amacıyla bu uygulamayı yaptık. Anne adaylarını doğum hanenin soğuk psikolojisini unutturmak istedik.

Gördüğümüz talep üzerine 2 tane daha keyifli doğum ünitesi yapılması çalışmalarına başladık. İnşallah yakında onları da hizmete açacağız. Normal doğuma anne adayları soğuk bakıyor ama, normal doğumda anneler hemen normal hayata adapte olabiliyorlar. Ama sezaryen doğum da sonuçta bir ameliyat var. Ameliyat ve anestezi riski var. Ameliyat sonrasında da günlük ve sosyal hayata katılmaları zaman alıyor."

'ÇOK FAZLA TALEP VAR'

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Hastane Yönetici ve Başhekimi Uzm.Dr. Halil Keskin, 2 ayda 30 anne adayının normal doğum yapmalarının ardından keyifli doğum ünitesinde kaldıklarını belirterek şöyle dedi:

"Hastanemizde bulunan gebe okulunda eğitim alan anne adayları öncelikle olarak bu odayı kullanıyorlar. Gece okulunda anne adaylarını normal doğuma hazırlıyoruz. Bunun dışında diğer normal doğum yapan annelerde zaman zaman odayı kullanabiliyor. Çok fazla memnuniyet ve talep var. Üniteyi kullanan anneler çok mutlu bir şekilde hastanemizden ayrılıyor."

'TEŞVİK EDİCİ'

Normal doğum yaparak keyifli doğul ünitesinde kalan 26 yaşındaki Şükriye Kaya Şahin, ilk doğumu normal yoldan yaptığı için mutlu olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

Gebe okulunda doktorlar bize normal doğumun önemini anlattı. Ben de bunun üzerine normal doğumu tercih ettim. 5 yıldızlı otel konforunda bir odada kaldım. Çok güzel bir uygulama. Benim gibi diğer hamileleri de normal doğuma teşvik edeceğini düşünüyorum."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD'i Türkiye Destekliyor Yalanı. Zamanında cemaat güvenlik toplantısını sızdırmasaydı, cemaat ve CHP medyası "Bomba ses kaydı: Seçim için savaş planı" ülkeyi savaşa sokacaklar diye IŞİD'e karşı yapılacak operasyonu engellemeseydi. IŞİD bu kadar palazlanmadan suriye içinde zayıflatılacaktı. Dinleyen ne dediğimi anlar. Hem sen tamamı IŞİD'e karşı alınacak önlemlerin konuşulduğu kaydı yayınla devletin elini kolunu bağla, hem tırları durdur türkmen kenti çobanbey IŞİD'in eline geçsin. Sonra da kalk Akparti'yi IŞİD'çi ilan et. Bu kadar utanmazlık olmaz. O cemaate o medyaya sorarlar siz IŞİD'e hayat öpücüğünü neden verdiniz? Yapmasaydınız patronunuz İsrail'in Işid operasyonu başlamadan bitirilecekti. Ne diyo bu adam demeyin açın dinleyin. Sonra muhakeme yapın. Od önemki Zmana ve Cumhuriyet Sözcü ve Bugün gibi paralel medyanın yayınlarını okuyun muhakemenizi yapın.
    Cevapla
  • Bekir Özeren 9 yıl önce Şikayet Et
    maaşallah, çok güzel ama,. yurdum insanı bunun da kolayını bulur. hem kral dairesinde kalır, hem de sezaryenini olur. sonuç: istismarının önüne geçilmeyen hizmet, hizmet değildir. bunun için devlet her zaman gözü açık olmalıdır.
    Cevapla
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında. Ankaranın göbeğinde eşim doktorsuzluktan düşük yapmıştı. Hastanenin suları patlamış koridora akıyordu. Sedyenin üzerinde saatlerce bekletmişlerdi. Düşünün ankaranın göbeğinde koca doğum hastanesinde gece uzman bulunmuyordu. Şimdi gençler 2 gün röntgen kuyrugu beklemeyi hatırlamazlar. Ankara'da dış hatlar terminali diye baraka gibi bir yerde yolcu karşılmak nasıl oluyor hatırlamazlar. Esenboğa'nın soğuğunda kalorifer peteğinin üzerinde otururduk sırayla. 10 yıl öncesi durum buydu. 1000 kişinin arkasına ilaç sırasına girmeyenler bilmez akpartiden önce türkiyenin ne halde olduğunu. Solcular iş üretemez ama iyi slogan üretir gençlerimizde geçmişi bilmedikleri yüzünden sanıyorlarki türkiye hep böyleydi. Hep özel hastanelere gidilebiliyordu. Nereden nereye.
    Cevapla
  • ayyarkın 9 yıl önce Şikayet Et
    Birisi Dubai mi Dedi?. Defalarca gördüm haberi Dubai'dedir diye okumadım................araplar yapmıştır diye. ama en sonunda okudum. Çok şaşırdım. Helal olsun! Diğer illerimize de isteriz.
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    hastaane. yanında da 90 lı yıllardaki hastaane odalarını gösterselerdi de birileri parmaklarını ısırsaydı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı