Kanser tedavisinde ki ilacı mutluluğu oldu

Başağrısı şikayetiyle gittiği hastanede beyninde 2 kanserli tümör olduğunu öğrenen Murat Dönmez’in ilacı, doğru tedavi yöntemi ve sevgi oldu

Kanser tedavisinde ki ilacı mutluluğu oldu
Kanser tedavisinde ki ilacı mutluluğu oldu
GİRİŞ 02.08.2014 11:28 GÜNCELLEME 02.08.2014 11:28

İstanbul’da ikamet eden ve 2013 yılının Kurban Bayramı’nda baş ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 43 yaşındaki Murat Dönmez’in beyninin sağ ve sol tarafında beş santim büyüklüğünde iki tümör tespit edildi. Başlatılan radyoterapide ve kemoterapi süresinde istenilen seviyeye ulaşılmaması talihsiz adamın önce umutlarını kırdı sonra uygulanan ‘hipertermi’ yöntemi ile tedavinin altıncı ayında Dönmez, yapılan tetkiklerde kanserli hücrelerin tek tek yok olmaya başlandığı ve rahatsızlığın seyrinin inişe geçmesiyle yüz güldürdü.

Dönmez’e uygulanan ‘hipertermi’ yöntemi ile MR yani Manyetik Rezonans Görüntüleme’de 5 santim boyutundaki iki tümörün de 0,8 milimetre çapına varana kadar küçüldüğü ortaya çıktı. Dönmez’in tedavi sürecinde gelinen nokta ve durumuna ilişkin bilgi veren Özel Medicana İnternational Hastanesi’nde görevli İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Mutlu Demiray, şöyle konuştu: “Bize geldiğinde ameliyat olamamış kemoterapi ve ışın tedavisi almış ancak tümörde hiçbir küçülme görülmemiş. Yaptığımız değerlendirmede tümörün genetik yapısını inceledikten sonra kemoterapi ile birlikte hipertermi önerdik ve çok daha iyi sonuç alabileceğimiz söyledik ve tedavisine başladık iki ay sonra filmleri çektiğimizde beş santimlik tümörün kaybolduğunu gördük. Cerrahları da ’ne yaptıysanız aynısına devam edin’ dediler.

Tümör şu an filmlerde görülmeyecek kadar kayboldu. Hipertemi radyoterapi ve kemotaripiyle eş zamanlı doğru olarak kullanıldığında alacağınız sonuçların en az yüzde 30 -70 arasında daha iyi olacağı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.”

“BİRLİKTEYKEN DAHA KOLAY”

Tedavi sürecinde rahatsızlığında ivme trendi yakalanmasının duyduğu memnuyetini dile getiren Murat Dönmez de hissetiklerini şu sözlerle özetledi:“Bu yola çıktığımız zaman inme trendini yakaladık. Hastalıklar elbette hepimizi bulacak. Birlikte olmak hastalık sürecini çok daha kolay atlatıyor. Zaman daha uzuyor. Eskiden günler geçip gidiyordu ama şu an öyle değil.”

“GÜCÜMÜZÜ SEVGİMİZDEN ALDIK”

Teşhis ve tedavi sürecinde Dönmez’e desteğini bir annenin çocuğuna olan şefkati misali sergileyen sekiz yıllık çocukluk aşkı Sibel Dönmez oldu. Evliliğin hastalıkta ve sağlıkta olduğunu birlikte kanıtlayan Dönmez çifti hem doğru tedavi hem de aşklarından aldıkları güçle kanseri alt etmeyi başardı. Aşkın ve sevginin, ürkütücü boyuttaki gücüyle herşeyin üstesinden gelebileceğini belirten Sibel Dönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eşim bana hep yaşam desteğim der. Eğer yapabiliyorsam bu süreçte ne mutlu bana. İnsan sevdikleri için her şeyi yapar. Biz herhalde gücümüzü sevgiden aldık. Birbirimize olan sevgimiz hiç eksilmedi daha da arttı. Daha fazla vakit geçirme şansı elde ettik. Zaman harcamıyor zamanı geçiriyoruz. Tedaviye başladıktan sonra kendi doktorumuzda inişe geçtiğini iyileşme yolunda olduğunu söyledi. Onu duyduğumda dünyanın en mutlu insanlarından biriydim. Biz birimizin kahramanıyız.”

Dönmez çifti benzer durum yaşayanlara da umutlarını kaybetmemeleri gerektiği çağrısında bulundu.

HİPERTERMİ NEDİR?

Almanya Hipertermi Derneği Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Şahinbaş ‘hipertermi’ yöntemine ilişkin şu bilgileri verdi: “Hipertemi onkolojide bilinen tedavi yöntemlerini ışın tedavisi ve kemoterapileri destekleyici bir tedavi yöntemidir. Beyin tümörlerinde hücreler üzerinde özel etki yapabilen sağlam hücrelere zarar vermeyen bir tedavi metodudur. Kanser hücresi üzerinde belirli bir ısı oluşturuyor ve ilk etapta kanser hücresinin ölmesini sağlıyor. İkinci etapta da ışın ve kemoterapinin daha etkin olmasını sağlıyor.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması