SSK randevu alma işlemi nasıl yapılır?

Baharın son demlerini yaşadığımız şu günlerde hastalıklarda kapımızı çalmaya başladı. Hastane randevuları da haliyle önemli bir hale geldi.

SSK randevu alma işlemi nasıl yapılır?
SSK randevu alma işlemi nasıl yapılır?
GİRİŞ 24.10.2014 14:48 GÜNCELLEME 27.10.2014 00:25

Kış aylarına gelmeden daha sonbaharın yüzünü göstermesiyle beraber hastalıklar kapımızı çalar. Bazen ayaktan geçirdiğimiz hastalıklar başımıza gelse de bazen günlerce yatağa mahkum eden türden ağır hastalıklar bizi yoklar.Hastalandığımızda çaresiz, güçsüz ve halsiz bir duruma düşeriz. Etrafımızdakilerden yardım bekleriz. Özellikle de bir an önce iyileşebilmek için hastaneye gitmek isteriz.

 

HASTANE RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Bazen hastalıklar vücudumuz üzerinde çeşitli sinyal verebilir, bu gibi durumlarda yatağa düşmesek bile yaşam kalitemiz sendeler ve bizi rahatsız edebilir önceden sinyal veren hastalıklar içinse güzel bir muayene için hastaneden randevu alarak uzman bir hekime görünmek gerekir. Bunun içinse; SSK, Bağ Kur, Emekli Sandığı gibi çeşitli sağlık hizmeti kapsamına bağlı olmamız gerekir. Aksi halde hastanede gördüğümüz tedavi sonrasında yüksek hastane masrafları ile karşı karşıya kalabiliriz. Sizlerde SSK sağlık kapsamına giren kişilerdenseniz kolaylıkla SSK ‘ya bağlı olarak hizmet veren hastanelerden randevu alarak hiçbir ücret ödemeden yararlanabilirsiniz. SSK Randevu Alma işlemi için çeşitli yollara başvurabilirsiniz. İstediğiniz hastanenin istediğiniz hekiminden istediğiniz saat ve polikliniğe giderek dilediğiniz kaliteli hizmeti kolayca alabilirsiniz.

MHRS HASTANE RANDEVU SİSTEMİ

MHRS Hastane Randevu Sistemi SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi farklı sigorta kapsamına dahil olan milyonlarca kişi için geliştirilmiş olan devrim niteliğinde bir sistemdir. Bir firmada SSK’ya bağlı olarak çalışan kişiler, Kamu kurumunda görev alan devlet memurları veya ülkemin esnafı hastaneye giderek kuyruklarda bekleme derdi olmadan online bir şekilde https://www.mhrs.gov.tr/ web adresi ile sadece kimlik numarası ile diledikleri ilden hatta ilçeden istedikleri hekime ulaşarak sağlık hizmetinden yararlanabilirler. MHRS Hastane Randevu Sistemi daha önceleri akla gelmeyen bir sistem iken şimdilerde tüm vatandaşların en fazla faydalandığı, oturdukları yerden randevu aldıkları bir sitemdir. Pratik ve zaman almayan bu sistem sayesinde işlerinden güçlerinden olmadan müsait oldukları bir zamanda 7/24 randevu alabilmenin kolaylığını ve rahatlığını yaşayabilirler.

HASTANENİ SEÇ UYGULAMASI

Hastaneni Seç Doktoruna Ulaş sloganı ile vatandaşlara randevu alma konusunda tanınmış olan en gelişmiş bir sağlık hizmetidir. http://gss.sgk.gov.tr/ web sitesi üzerinden önce yaşamış olduğunuz il veya gitmeyi düşündüğünüz bir şehir olarak seçerek Hastaneni Seç Uygulamasına başlayabilirsiniz. Ardından il tercihinizi yaptıktan hemen sonra hastane adını tercih ederek gerekli hastaneyi sitem üzerinde tanımlayabilirsiniz. Tüm bunların ardından sıra Branş tercihinize gelecektir. Şikayetinizle ilgili olan bir branş tercihi yaparak ardından branşta uzman bir çok doktor arasından istediğiniz doktoru siz seçebilirsiniz. Tüm bunları yaparak Hastaneni Seç Uygulaması işlemini en doğru şekilde gerçekleştirmiş, randevunuzu onaylamış olabilirsiniz. Bu aşamadan sonra randevu tarihi geldiğinde istediğiniz doktor a muayene olabilirsiniz. Sağlığınıza kavuştuğunuzda Hastaneni Seç Uygulamasının farkını görebilirsiniz.

SGK PROVİZYON

Provizyon nedir bilmeyenler varsa öncelikle provizyon konusunda bilgilendirme yapalım. Provizyon kısaca; diğer adıyla müstahaklık olarak adlandırılmaktadır. SSK Provizyon, SSK kapsamına bağlı olarak sigorta primleri ödenmekte olana kişilerin SGK’ dan sağlık hizmeti alabilmeleri için provizyon hakkına sahip olmaları gerekmektedir. provizyon tanımı yapılmış olan kişiler yalnızca sağlık hizmeti alabilirler. SSK Provizyon, hakkınızın olup olmadığınızı internet üzerinden kolayca sorgulayabilirsiniz. İster şifreli bir şekilde e- devlet sistemi üzerinden isterseniz de E-SGM üzerinden şifresiz sadece kimlik bilgileriniz yardımıyla kolayca SSK Provizyon sorgulama işlemini gerçekleştirebilir. Ardından provizyon tanımını hak ederek tüm sağlık hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanmanın zevkine varabilirsiniz. Bu sayede tüm sağlık sorunlarınızı hiçbir ücret ödemeden ortadan kaldırabilirsiniz

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar