Çapraşık dişlere telsiz çözüm

Doç. Dr. Ahu Topkara, çapraşık dişlerin tel kullanmadan da ideale en yakın seviyeye gelebileceğini belirtti.

Çapraşık dişlere telsiz çözüm
Çapraşık dişlere telsiz çözüm
GİRİŞ 23.10.2014 11:38 GÜNCELLEME 23.10.2014 11:38

"Şeffaf Ortodonti Plakları, metal veya porselen braketlerle uygulanan teller ile elastiklerden çok daha farklı bir tedavi yöntemidir. Bu tedavide çapraşık dişler çok daha kısa sürede dışarıdan fark edilmeyen apareylerle düzelebilmektedir. Bu apareyler şeffaftır ve estetik kaygılara yol açmaz" diyen İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahu Topkara, bu sistemde takıp çıkarılabilen şeffaf bir plastik malzeme yardımı ile hafif basınç uygulayarak dişlerin etkin, doğru ve hızlı bir şekilde istenilen, ideale yakın konuma getirilmesinin sağlanabileceğini belirtti.

Şeffaf Ortodonti Plaklarının Tedavi Aşaması Nedir?

"Uygulama neredeyse hiç göze çarpmayan şeffaf plaklarla adım adım tedavi evreleri oluşturularak yapılmaktadır. Plaklar birbirini takip eden bir dizi set-up aşamalarından oluşmaktadır. Hastanın diş ölçüsü alınır ve ölçülere uygun dişlerin hareketini sağlayacak şeffaf plaklar (düzelticiler) üç boyutlu özel bilgisayarlı sistemler ile hazırlanır. Her bir plak belli bir sırayı takip edecek şekilde ve yeterli süre kullanılır. Dişlerin düzgün diziliş konumlarıyla ilgili görünümü tedavinin başlangıcında hastaya sanal ortamda görsel olarak sunulur" diyen Yrd. Doç. Dr. Ahu Topkara, her ortodontik bozukluğun bu yöntemle düzgün tedavisinin mümkün olamayabileceğinin ve buna mutlaka bir ortodontistin karar vermesi gerektiğinin de altını çizdi.

Şeffaf Plak Sisteminin Avantajları Nelerdir?

Hastalar tedavi sürecinde rahat bir şekilde konuşup gülebilirler.

Kullandıkları apareyler hemen hemen hiç fark edilmeyen şeffaf malzemelerden üretilmiştir.

Çıkarılabilir olduklarından yemek esnasında zorluk çekilmez, yemek sonrası ise dişleri temizlemek daha kolaydır.

Rahat, göze görünmeyen ağrısız, acısız bir tedavi imkânı verir.

Şeffaflığı sayesinde tam bir estetik uyum sağlar.

Ağızda takılı iken hiçbir şekilde konuşma ve telaffuzda sorun yaratmaz.

Tamamen hijyenik ve özel bakım gerektirmeyen yapısal özelliği daha az sayıda ve daha kısa süren ara kontroller gerektirir.

Tüm bu sebeplerle özellikle erişkin ve iş yaşamında olan hastalar için oldukça tavsiye edilebilecek bir tedavi seçeneğidir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'