MHRS hastane randevu alma sistemi

Hastane randevu alma işlemini MHRS üzerinden gerçekleştirmek için MHRS hastane randevu haberimizi okuyabilirsiniz

MHRS hastane randevu alma sistemi
MHRS hastane randevu alma sistemi
GİRİŞ 11.11.2014 09:21 GÜNCELLEME 11.11.2014 09:22

Günümüzde hastane randevu işlemlerimizi artık oturduğumuz yerden yalnızca internet kullanarak vakit kaybetmeden yapabiliyoruz. Gelişen teknoloji ile beraber artık uzun sıralarda ve yorucu hastane koridorlarında beklemek zorunluluğu da ortadan kalkmış oluyor. Eskiden erken saatlerde hastaneye gidip sıraya girip hastane randevu alma işleminizi ancak gerçekleştirebiliyordunuz. Özellikle şehir dışında yaşayan vatandaşlarımız için hastanelere erken saatlerde gelmek büyük sorun yaratıyordu. Aynı şekilde yaşça büyük ve rahatsızlıkları olan vatandaşlar ise uzun sıralarda beklerken sıkıntı yaşıyorlardı. 

HASTANE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ! 

Bu sistem sayesinde bütün bu olumsuz durumlar ortadan kalkarak hastane randevu sistemine internet sistemi sayesinde bir düzen getirilmiş oldu. İnternetin günümüzde kullanımının çok yaygın olduğunu biliyoruz. Ancak internet kullanımının yaygın olmadığı ya da ben telefon ile hastane randevu almak istiyorum diyen vatandaşlarımız için ise ALO 182 hattı da hastane randevu alma işleminiz için kullanılıyor. Yani hastane randevu alma işleminiz için siz değerli vatandaşlarımızın hastaneye gitmek yerine internetini kullanması ya da ALO 182 hattını araması yeterli oluyor. Bizlerde bu yazımızda oluşturulan bu sistem sayesinde hastane randevu işleminizi iki farklı yoldan da nasıl yapabileceğinizi detaylı bir şekilde anlatacağız.

Yazımızın başında da belirtmiş olduğumuz gibi vatandaşlara hastane ve muayene konusunda yardımcı olmak ve hastanelerde oluşan izdiham ve sorunları da ortadan kaldırmak amacı ile MHRS yani Merkezi Hekim Randevu Sistemi oluşturulmuştur. Bu sistemin sizlere faydası ile hekim seçme özgürlüğünü getirmiş olmasıdır. Yani bu sayede artık tedaviye gitmek istediğiniz hastaneyi ve doktoru sizler seçebiliyorsunuz. Bu sistemden önce telefon ile hastane randevu alma işlemi maalesef çok yaygın değildi. Çoğu vatandaş bizzat hastaneye gelerek işlemini halletmek istiyordu. Bu yüzden de hastanelerde izdiham ve sıra bekleyen çoğu hasta arasında sorunlar ortaya çıkıyordu. MHRS hastane randevu sistemi sayesinde artık bu duruma çözüm de getirilmiş oldu. Hastane randevu sistemi sayesinde tedavi göreceğimiz hastaneden randevu almak zorunlu hale getirildi. Hastane randevu (MHRS) sistemini açıkladı. Şimdi sizlere hastane randevu alma işleminizi nasıl yapacağınızı yazımızın devamında detaylı bir şekilde anlatalım.

Hastane Randevu Merkezi (MHRS) İle Hastane Randevu Nasıl Alınır?

Hastane randevu merkezi (MHRS) sistemi ile internet üzerinden hastane randevu alabilmek için üye olmanız gerekmektedir. Daha önceden üye olmadıysanız ilk defa hastane randevu merkezi (MHRS) sistemini kullanıyorsanız üye olmak için yukarıdaki bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sayfada bazı bilgileri girmeniz gerekmektedir. Bunun için açılan yeni sekmeye T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı, cinsiyetinizi, doğum yerinizi, doğum tarihinizi, baba adınızı, anne adınızı, cep telefonunuzu, sabit telefonunuzu, e-posta adresinizi ve şifrenizi giriniz. Yanında yıldız veya birden fazla yıldız olan butonları doldurmak zorundasınız. Diğer bilgilerinizi de üye olurken girmenizde herhangi bir problem olmayacaktır. Sizin tercihiniz ile zorunlu olmayan bilgileri de girebilirsiniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan ve eksiksiz olduğundan emin olunuz. Şifrenizi daha sonra unutmayacağınız bir şifre seçiniz. Girdiğiniz bilgilerden emin olduktan sonra “Kaydet” butonuna tıklayınız. Hastane randevu merkezi (MHRS) sistemini kullanarak üyelik işleminizi gerçekleştirmiş bulunmaktasınız. Hastane randevu alma (MHRS)  işleminize devam edebilirsiniz.

Hastane randevu merkezi (MHRS) sistemine üye olduktan sonra Vatandaş Giriş Ekranına ilk olarak T.C kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir. Daha sonra hastane randevu (MHRS) sistemine üyelik esnasında belirlemiş olduğunuz parolanızı giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan ve eksiksiz olduğundan emin olduktan sonra resimdeki sayıları girerek güvenlik kodu olarak girdikten sonra “Giriş” butonuna basmanız gerekmektedir.

Açılan sayfada sırasıyla muayene olmak istediğiniz ili, ilçeyi, hastaneyi, semt kliniğini, kliniği, klinik yerini ve hekim bilgilerini seçiniz. Size uygun olan doktoru hastaneyi ili ve bunun gibi bilgileri seçtikten sonra “Randevu Ara” butonuna tıklayınız. Hastane randevu merkezi (MHRS) sistemi ile randevu alabilmek için açılan sayfada doktorunuzu ve saati seçiniz. Bu durumda hem sizin için uygun olan saat belirlenmiş oluyor hem de doktor için. Sabah erken saatlerde hastaneye gidip uzun kuyruklar beklemek zorunda da kalmıyorsunuz. Bu sayede çağımızın getirdiği kolaylıklar sayesinde internet üzerinden işleminizi kolay bir şekilde yapmış oluyorsunuz. 7’sinden 70’ine herkes hastane randevu merkezi (MHRS) sistemini kullanabilir. Daha sonra seçmiş olduğunuz hekime ait olan ve onun için uygun olan saatleri bu sayfada görebilirsiniz ve size en uygun saati belirleyerek buna göre hastane randevunuzu alabilirsiniz. Hastane randevu merkezi (MHRS) sisteminde, randevu bilgilerinizi girdikten sonra Randevuyu Kaydet seçeneğine tıklayarak hastane randevunuzu alabilirsiniz. Bunun için tekrardan önünüze gelen sayfada randevu bilgilerini kontrol ediniz. Herhangi bir aksilik olmaması sebebi ile girmiş olduğunu bilgileri kontrol ettikten sonra güvenlik kodunu giriniz. Hastane randevu (MHRS) sistemi ile randevu işleminizi tamamladıktan sonra randevu almış olduğunuz saatten ve günden 15 dakika önce hastane ya da poliklinikte olmanız gerekmektedir. Hastanede veya poliklinikte bulunduktan sonra hasta girişinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Hastane randevu merkezi (MHRS) sistemine üyelik işlemlerinizi tamamlayıp kayıt olduktan sonra daha önceden yine bu sistemi kullanarak almış olduğunuz randevularınızı görebilirsiniz. İlave olarak da hastane randevu merkezi (MHRS) sisteminde hesap bilgilerinize girerek bunları isterseniz değiştirebilirsiniz.

Hastane randevu merkezi (MHRS) sistemi ile internet üzerinden online bir şekilde almış olduğunuz randevunuzu iptal edebilirsiniz. İptal etme işleminizi de yine hastane randevu merkezi (MHRS) sistemi aracılığı ile internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde önceden almış olduğunuz randevunuzu iptal etmek için hastane randevu (MHRS) sistemine T.C kimlik numaranız ve parolanız ile tekrardan giriş yapmanız gerekmektedir. Güvenlik kodunu da girerek tekrardan giriş yaptıktan sonra sağ tarafta bulunan Randevu Geçmişi butonuna tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra iptal etmek istediğiniz randevunun yanındaki iptal et seçeneğine tıklayarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. Hastane randevu merkezi (MHRS) sisteminde istediğiniz zaman randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz ve almış olduğunuz randevularınızı herhangi bir aksilikten dolayı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde randevu alma işleminden sonra ya da randevu iptal işleminden sonra Çıkış butonuna basarak hastane randevu (MHRS) sisteminden çıkış yapabilirsiniz. Çıkış yapmanız sizin için önemli olabilir. Açık kalan sayfadan sizin adınıza başka biri randevu alabilir veya hiç haberiniz olmadan randevunuzu silebilir. Bu gibi durumlar için dikkatli olmalısınız.

Alo 182 Numarasını Tuşlayarak Hastane Randevu Alma (MHRS) İşlemi

Alo 182 numarasını arayarak hastaneden randevu alma imkanınız vardır. Hastane randevu (MHRS) sisteminden fayda sağlamak istiyorsanız bunun için mobil ya da sabit cihazınızdan 182 numarasını çevirmeniz yeterli olacaktır. Numarayı girmeden önce TC kimlik kartınızı yanınızda bulundurmanız sizin yararınıza olacaktır çünkü telefonun diğer tarafında yer alacak olan sekreter sizden kimlik doğrulaması isteyecektir. Yapacağınız konuşmalar güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. Numarayı tuşladığınız zaman sekreter sizden TC kimlik numaranızı söylemeniz talep edecektir. TC kimlik numaranız ile isminiz uyumu sağlandıktan sonra işleminiz devam edecektir. Sekreter hangi il ve hastaneden randevu almak istediğinizi soracaktır buna gerekli olan cevapları veriniz. Ardından sekreter size doktorun hangi gün ve saatte boş olduğunu iletecektir. Bu tarih ve saatlerden size uygun olan gün ve saati belirterek randevunuzu alabilmeniz mümkündür. Sekreter randevunuzun onaylandığını söylediği zaman artık randevu alma işleminiz gerçekleşmiş olacaktır. MHRS ALO 182 hattını kullanarak tanıdığınız bir kişi içinde randevuyu onun TC kimlik numarası ile almanız mümkündür.

ALO 182 hastane randevu alma (MHRS) hattı belli bir ücrete tabidir. Randevuyu almak için 182 numarasınız aradığınız zaman normal bir sabit hattı aramış gibi ücretlendirmeyle karşılaşacaksınız.

Hastane Randevu Sistemi

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte günümüzde internet kullanımı büyük oran da yaygınlaşmıştır. Eskiden kamu işlemlerimizi çeşitli kurumlara giderek ve uzun sıralar bekleyerek zaman kaybı yaşamaktaydık. Artık pek çok kamu işlemlerimizi oturduğumuz yerden istediğimiz bir zamanda yapabilmekteyiz. Bu şekilde online olarak işlem yapmak bize önemli ölçüde zamandan tasarruf etmemizi sağlamaktadır. Artık hastane randevumuzu da internet üzerinden online olarak kolay bir şekilde alabilmekteyiz. 
T.C kimlik numarası ile hastane randevu sisteminden sıranızı alabilirsiniz. Bunun için öncelikle hastane randevu sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Hastane randevu almanın diğer yolu ise ALO 182 hattını arayarak yapılmaktadır. Bu şekilde de hastane randevunuzu alabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere hastane randevu sisteminden (MHRS) ve ALO 182 hattını arayarak nasıl sıra alınır, hastane randevu nasıl iptal edilir bu işlemleri detaylı bir şekilde anlatacağız.

ALO 182 Hattını Arayarak Hastane Randevu Alma İşlemi

ALO 182 hattını arayarak hastane randevusunu ev telefonu, iş telefonu, cep telefonu ve ya ankesörlü telefonlardan herhangi bir tanesini seçerek arayabilirsiniz. Öncelikle telefonunuzdan 182 numarasını tuşlayınız. Tuşladığınızda çağrınıza canlı bir asistan yanıt verecektir. Çağrıyı yanıtlayan bu asistana bazı bilgilerinizi vermeniz gerekmektedir. İlk olarak asistana T.C kimlik numaranızı veriniz. Bu şekilde T.C kimlik numarası ile kimlik doğrulaması işleminden sonra hastane randevusu almak istediğiniz hastane adını, poliklinik ve hekim bilgilerini asistana veriniz. Bu bilgilerden sonra asistan size seçmiş olduğunuz hekime ait uygun randevu saatlerini belirtecektir. Siz de bu hastane randevu saatlerinden uygun olanı seçiniz. Bu şekilde hastane randevunuzu alabilirsiniz.

ALO 182 Hattını Arayarak Hastane Randevu İptal Etme İşlemi

ALO 182 hattını arayarak almış olduğunuz hastane randevunuzu çok kolay bir şekilde iptal edebilirsiniz. Hastane randevu iptali için öncelikle telefonunuzdan 182’ yi tuşlayınız. Çağrınızı canlı bir asistan yanıtlayacaktır. Çağrınızı yanıtlayan bu asistana ilk olarak T.C kimlik numaranızı vermeniz gerekmektedir. Bu şekilde kimlik doğrulma işleminden sonra almış olduğunuz hastane randevu bilgilerini yani iptal etmek istediğiniz hastane randevu bilgilerinizi veriniz. Bu işlemlerden sonra ALO 182 hattını arayarak hastane randevunuzu iptal etmiş olursunuz.

Hastane Randevu Sisteminde Randevu İptal Etme İşlemi

Herhangi bir sebepten dolayı iptal etmek istediğiniz hastane randevunuzu, hastane randevu sistemi (MHRS) üzerinden çok kolay bir şekilde iptal edebilirsiniz. Bunun için hastane randevu sistemine (MHRS) kayıt olmanız gerekmektedir. Yazımızda hastane randevu sistemine (MHRS) nasıl kayıt olabileceğinizi ayrıntılı bir şekilde anlattık. Bu işlemleri eksiksiz ve doğru bir şekilde uygulayarak hastane randevu sistemine (MHRS) kayıt işleminiz yapabilirsiniz. Hastane randevu sisteminde (MHRS) vatandaşlık ekranına ilk olarak T.C kimlik numaranızı giriniz. Ardından hastane randevu sistemine (MHRS) kayıt işlemi esnasında almış olduğunuz parolanızı giriniz. Resimdeki karakterleri yandaki kutuya girerek Randevu Ara butonuna tıklayınız. Açılan sayfanın sağ üst bölümünde bulunan Randevu Geçmişi seçeneğine tıklayınız. Bu şekilde randevu geçmişinizi görebilirsiniz. Buradan iptal etmek istediğiniz hastane randevunuzu kolay bir şekilde iptal edebilirsiniz. Hastane randevu sisteminde (MHRS) bu şekilde hangi tarihte, hangi doktordan hastane randevusu aldığınızı görebilir ve bunları istediğiniz bir zaman iptal edebilirsiniz. Hastane randevu sisteminde ayrıca (MHRS) hesap bilgilerinize ve duyurulara da ulaşabilirsiniz. Hastane randevu sistemi (MHRS) ile ilgili tüm işlemlerinizi yaptıktan sonra sağ tarafta buluna Çıkış seçeneğine tıklayarak güvenli bir şekilde çıkış işleminizi yapınız. Bu şekilde başka birinin hesabınıza girmesini önlemiş olursunuz.

Randevu İptali Olur Mu ?

Randevu aldınız fakat o günde istenmeyen bir durum nedeniyle randevunuzu kaçırma ihtimali ortaya çıktı ve randevunuz iptal etmek istiyorsunuz. Randevunuzu hastane randevu MHRS sistemi üzerinden iptal edebilmeniz mümkün. Randevu iptali işlemi için yapmanız gereken MHRS sistemine giriş yapmak olacaktır daha sonra açılacak olan sayfanın sağ kısmında yer alan “Randevu Geçmişi” sekmesini tıklayınız. Açılacak olan sayfada o güne kadar almış olduğunuz tüm randevuları görebilmeniz mümkündür. MHRS’ in bu sayfasından iptal işlemini yapabilirsiniz. İptal etmek istediğiniz randevu gününün üstüne geliniz. Daha sonra randevunun durum bölümünde iptal seçeneğiyle karşılaşacaksınız. Seçeneğe tıklandıktan sonra randevunuz iptal etmek istediğinizden emin misiniz sorusu sekme ile karşınıza çıkacaktır bu sekmeye evet cevabı vererek hastane randevu (MHRS) sisteminden iptal işleminizi yapabilirsiniz. 
Başkası adında da hastane randevu (MHRS) sisteminden randevu alma imkanı mevcuttur. Ancak bunu yapabilmek için randevu almak istediğiniz bireyin öncelikle sisteme kayıtlı olması zorunludur. Randevu almak istediğiniz bireyin TC kimlik numarası ve hastane randevu (MHRS) sistemi şifresi ile randevu işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak başkası adına kendi TC kimlik numaranız ve şifreniz ile randevu almanız mümkün değildir.

MHRS şifrenizi hatırlamıyorsanız yeni şifre almanız gerekmektedir. Bunun için MHRS sistemine giriş yapıp ardından “Parolamı Unuttum” butonunu tıklayınız. Açılacak olan sayfada size iki seçenek sunulacaktır. Bu seçenekler e-posta ve SMS seçenekleridir. Bunlardan seçmeniz gereken tercih MHRS sistemine üye olurken tercih ettiniz seçenektir. Yani üye olma işlemini gerçekleştirirken sadece telefon numaranızı yazdıysanız telefon numaranız ile TC kimlik numaranızı girip gönder butonunu tıklayınız. Bu işlemler tamamlandıktan sonra MHRS sistemine kayıt olurken girmiş olduğunuz cep telefonunuza sisteme üye olurken girmiş olduğunuz şifreniz SMS yoluyla gönderilecektir.
Hastane randevu alma işleminiz mobil cihazınızdan da yapma imkanına sahipsiniz. Mobil için tasarlanmış MHRS’ i İOS,  Android, Black Berry ve Windows işletim sistemlerinden birine sahip olan mobil cihazınıza indirip hastane randevu alma işlemini yapma imkanını elde edibilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak