Fatih'teki gıda zehirlenmesi

İstanbul Müftülüğü, hastanelerde herhangi bir öğrenci kalmadığını bildirdi

Fatih'teki gıda zehirlenmesi
Fatih'teki gıda zehirlenmesi
GİRİŞ 21.11.2014 18:08 GÜNCELLEME 21.11.2014 18:08

Fatih'te dün akşam kız Kur'an kursunda yaşanan gıda zehirlenmesinin ardından hastanelerde herhangi bir öğrenci kalmadığı bildirildi.

İstanbul Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, olayın yaşandığı Tuba Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda 194 öğrencinin eğitim gördüğü belirtildi.

Bazı öğrencilerin, dün akşam saat 22.30 sıralarında karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleriyle kurs yetkilisinin yanına gittikleri aktarılan açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Yetkili de 112 Acil Servis'e durumu bildirdi. Ayrıca, haber verilmesi üzerine kursa gelen diğer yetkililer tarafından yaklaşık 50 öğrenci civardaki hastanelere götürüldü. Muayene edilen öğrencilerden bir kısmı tedaviye ihtiyaç duyulmadan kursa geri döndü, bir kısmı ise serum ve iğne ile tedavi altına alındı. Sabah 08.00 itibariyle hastanelerde herhangi bir öğrenci kalmamış ve sağlıklı şekilde kursa geri dönmüştür."

Açıklamada, il ve ilçe müftüleri ile kaymakamın kursa gidip gerekli incelemeleri yaptığı, kurs idarecileri ve öğreticileriyle görüşüp olayla ilgili bilgi aldığı kaydedilerek, "Kaymakamlık tarafından konuyla ilgili idari tahkikat başlatılarak, Tarım İlçe Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri de gerekli inceleme ve araştırmaları yapmak suretiyle akşam yemeğinde yenilen yemeklerden alınan numuneler analiz edilmek üzere laboratuvara gönderilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı