Arkadaşının böbreğiyle hayata tutunan Sırp gazeteci

Bursa'da böbrek nakli yapılan gazeteci Jankovic: "Sağlık hizmetleri çok iyiydi. Doktorlarıma ve hastane çalışanlarına teşekkür ederim"

Arkadaşının böbreğiyle hayata tutunan Sırp gazeteci
Arkadaşının böbreğiyle hayata tutunan Sırp gazeteci
GİRİŞ 26.11.2014 10:42 GÜNCELLEME 26.11.2014 10:42

Bursa'da, özel bir hastanede, 25 yıllık arkadaşı ve meslektaşından alınan böbreğin nakledilmesiyle sağlığına yeniden kavuşan Sırp gazeteci Ivana Jankovic, operasyonu gerçekleştiren sağlık ekibine teşekkür etti.

Rutin kontrol için operasyon geçirdiği Acıbadem Bursa Hastanesi'ne gelen Jankovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca böbrek yetmezliğiyle mücadele ettiğini söyledi.

Rahatsızlığının gün geçtikçe ilerlediğini son 4 yıldır sık sık diyaliz cihazına bağlanmak zorunda kaldığını belirten ve 25 yıllık gazeteci arkadaşı Marijana Milosavljevic'in, böbreğini vermeyi teklif ettiğini anlatan Jankovic, önce öneriyi reddettiğini ancak onun ısrarı üzerine nakle karar verdiğini dile getirdi.

Jankovic, Sırbistan'da tanıştığı Türk arkadaşı Sibel Can'ın önerisi doğrultusunda nakil için Bursa'yı tercih ettiğini bildirerek, "Acıbadem Bursa Hastanesi'nde, Prof. Dr. Bülent Oktay ve ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla sağlığıma yeniden kavuştum. Sağlık hizmetleri çok iyiydi. Doktorlarıma ve hastane çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.

Ameliyattan kısa bir süre sonra taburcu edilip ülkesine döndüğünü aktaran Jankovic, biraz daha dinlenip çok sevdiği gazetecilik mesleğine kaldığı yerden devam edeceğini belirtti.

Kontroller için birkaç kez daha Bursa'ya geleceği bilgisini veren Jankovic, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Şimdilik kontroller için buraya geliyorum, iki sene sonra tatil için Türkiye'ye geleceğim" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak