Yeni 2014 Yılı Sağlık Uygulama Tebliği Toplantısı

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Köksal: - "Kişilerin kazandığı parada SGK ve devletin gözü yok. 2008 öncesi ve sonrası özel sektöre çok ciddi bir destek var. Devlet, kişinin kazandığı parayı fazla görseydi, zaten özel sektörü desteklemezdi"

Yeni 2014 Yılı Sağlık Uygulama Tebliği Toplantısı
Yeni 2014 Yılı Sağlık Uygulama Tebliği Toplantısı
GİRİŞ 27.11.2014 15:11 GÜNCELLEME 27.11.2014 15:11

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü İsmet Köksal, "Kişilerin kazandığı parada SGK ve devletin gözü yok. 2008 öncesi ve sonrası özel sektöre çok ciddi bir destek var. Devlet, kişinin kazandığı parayı fazla görseydi, zaten özel sektörü desteklemezdi" dedi.

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD), Özel Hastaneler Platformu Derneği ve Akdeniz Sağlık İşletmeleri Derneğinin SGK'nın da destekleriyle düzenlediği, "Yeni 2014 Yılı Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) Toplantısı"nın dördüncüsü, Kemer ilçesindeki Rixos Sungate Otel'de başladı.

Toplantının açılışında konuşan Köksal, 2000'li yıllardan bu yana sağlık alanında önemli reformlar yapıldığının altını çizdi.

Özel sektörde geçen yıl büyüme değil, daralma yaşandığını belirten Köksal, "Özel hastaneler ve tıp merkezleri bizim çalışma arkadaşlarımız, iş ortaklarımız. Kişilerin kazandığı parada SGK ve devletin gözü yok. 2008 öncesi ve sonrası özel sektöre çok ciddi bir destek var. Devlet, kişinin kazandığı parayı fazla görseydi, zaten özel sektörü desteklemezdi" diye konuştu.

"Ben kendimi ihbar ediyorum, hırsızız"

OHSAD Başkanı Reşat Bahat da SGK anlaşması yapan bir hastanenin patronunun itibarını korumasına imkan olmadığını savundu.

SGK ile anlaşma yapan hastanelerin vatandaşın gözünde "birer hırsız olduğunu" öne süren Bahat, şöyle konuştu:

"Onlar, vatandaşın gözünde hizmet sunumunda birer hırsız konumunda. Daha ilginç birşey söyleyeyim; Vatandaşın gözünde hırsızlar, ihbar ediyorum hırsız var, hırsızız. Vatandaştan alabildiğimiz fark, ciromuzun ortalama yüzde 40'ı. Yüzde 40'ı alabilmek için vatandaştan yüzde bin, 2 bin gibi farklar almak zorunda kalıyoruz. Bunun için hırsızız. Buna bir son vermek lazım. Ben kendimi ihbar ediyorum, hırsızız. Ya 2 bin 500 çalışanımızı kapı önüne koyacağız, ya da bunları düzelteceğiz."

Tıp merkezi sayısı 776

Tüm Sağlık Kuruluşları Derneği (TÜMSAD) Başkanı Hicabi Gökdereli ise derneğin tıp merkezlerinin sıkıntılarını gidermek için kurulduğunu anlattı.

Gökdereli, Türkiye'deki tıp merkezi sayısının 2011'de bin 682, 2013'de bin 115'e, bu yıl ise 776'ya düştüğünü, çalışan doktor sayısının da 4 bin civarında olduğunu dile getirdi.

Türkiye'deki tıp merkezlerinin sadece yüzde 20'sinin A ve B tipine dönüşebildiğini vurgulayan Gökdereli, kalanların ise C tipinde olduğunu kaydetti.

2014 yılı SUT ve sağlık hizmeti satın alma sözleşmeleri, Sayıştay denetimi ile ilgili SGK uygulamaları, e-reçete ve avuç-damar izi uygulamaları ile tamamlayıcı sigortacılık konularının tartışılacağı toplantı, 30 Kasım'da sona erecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama