Omurgasındaki eğrilik ameliyatla düzeltildi

Van'da yaşayan ve rahatsızlığı nedeniyle ilkokul üçüncü sınıftan sonra okula devam edemeyen 16 yaşındaki Haşim Ediş'in omurgasındaki eğrilik, Kayseri'de yapılan ameliyatla düzeltildi

Omurgasındaki eğrilik ameliyatla düzeltildi
Omurgasındaki eğrilik ameliyatla düzeltildi
GİRİŞ 28.11.2014 14:27 GÜNCELLEME 28.11.2014 14:27

Van'da yaşayan ve rahatsızlığı nedeniyle ilkokul üçüncü sınıftan sonra okula devam edemeyen 16 yaşındaki Haşim Ediş'in omurgasındaki eğrilik, Kayseri'de yapılan ameliyatla düzeltildi.

Kayseri Acıbadem Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ediş, omurgasındaki eğriliğin yol açtığı sorunlar nedeniyle ilkokulu bitiremediğini belirterek, "Omurgamdaki eğrilik derecesinin artması sonucu belimdeki ağrı zamanla daha da şiddetli hale geldi ve yürürken de dengemi sağlayamıyordum. 10 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum. Herkes gibi koşup oynayamıyordum. Beni en çok üzen, çok sevdiğim okulumu bırakıp arkadaşlarımdan ayrı kalmak olmuştu. Geçirdiğim ameliyat sonrasında sağlığıma kavuştum. Eğitimime açıktan da olsa devam edeceğim. Acı çekmeden yürüyüp koşabileceğim. Ben de topluma faydalı bir insan olmak istiyorum. Sağlıma kavuşmamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Baba Ediş: "Gözyaşlarıma hakim olamadım"

Haşim Ediş’in babası İbrahim Ediş de oğlu Haşim'in hastalığı nedeniyle eğitimine devam edemediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yaşıtlarından hem fiziki yönden geri kalması hem eğitimini sürdürememesi bizi çok üzüyordu. Son zamanlarda yaşadığı ağrıların artması ve başvurduğumuz merkezlerden operasyonla ilgili olumlu dönüş alamamak, ailece hepimizi çok etkiledi. Doktorumuz Nurullah beyle tanıştığımız günden beri Haşim'in iyileşebileceğine yönelik inancımız arttı. Oğlumu, karşımda dimdik yürürken gördüğümde gözyaşlarıma hakim olamadım. Haşim artık bizim gibi dimdik yürüyebiliyor. En büyük isteğimiz ise eğitimine devam etmesi. İyileşme süreci tamamlandıktan sonra eğitimini sürdürme yönünde ilerliyor olacağız."

"Hastamız, korsesiyle rahat yürüyor"

Acıbadem Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nurullah Ermiş ise Haşim'in zorlu ve riskli bir operasyondan geçtiğini belirtti.

"Ameliyatta en ufak bir hata, Haşim'in felç geçirmesine yol açabilirdi" ifadesini kullanan Ermiş, yaklaşık 7 saat süren operasyonu başarıyla gerçekleştirerek tüm omurgaya sağlı sollu implant yerleştirip eğriliği düzelttiklerini kaydetti.

Ermiş, "Hastamız, şu an korsesiyle rahat yürüyor, dik durabiliyor, eğilip kalkma hareketlerinde de herhangi bir problem yaşamıyor" açıklamasında bulundu.

Omurgadaki eğriliklere verilen genel bir isim olan skolyozun, özellikle gelişme çağındaki çocuklarda görüldüğünü belirten Ermiş, "Küçük yaşta başlayan skolyoz yakın takip ve birkaç kez cerrahi müdahale gerektiriyor. Çocuğun boyu uzadıkça müdahale edilmezse eğrilik ilerliyor. Bu süreçte eğriliğe tekrar müdahale edilip, içerideki implantların da boyla birlikte uzatılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?