Saç ekiminden korkmayın

Türkiye, saç ekimi konusunda en çok hasta çeken ülkelerden biri haline geldi.

Saç ekiminden korkmayın
Saç ekiminden korkmayın
GİRİŞ 10.12.2014 12:41 GÜNCELLEME 10.12.2014 12:41

Kadın-erkek her yaştan insan daha estetik bir görünüm için saç ekimi operasyonlarına eskisinden daha çok ilgi gösteriyor. Gelişen teknolojiyle birlikte acısız ve ağrısız saç ekim imkanı sunan saç ekim operasyonları, sanıldığından çok kolay gerçekleşebiliyor. Saçıyla ilgili sorunu olanlar yeniden çıkan saçlarıyla kendilerine yeni bir hayat çiziyor.

Peki saç ekim süreci nasıldır, herhangi bir acı veya ağrı oluyor mu, herkes saç ektirebilir mi?

Saç ekimi merkezinde Genel Koordinatör olan uzman Bilgehan Yıldırım, tüm bu merak edilenlere açıklık getirdi. İşte uzmanından saç ektirmeyi düşünenlere önemli tavsiyeler...

Saç ekiminden korkmalı mı?

Saç ekiminden insanların korkmalarının en başta gelen nedeni, iğne fobisidir. Bir diğer neden; operasyon sonrası görüntülerinin, öncesine oranla kötü ya da yapay durmasından aşırı endişelenmeleridir. Saç tellerinin alındığı bölgede yara izi ve eksiklik oluşacağı kanısı da korkuyu artırmaktadır. Tüm bunlar "bilgi eksikliğinden" kaynaklanmaktadır.

Saç ekiminde gelinen yeterlilik ve teknikler sayesinde işlem sonrası sonuçlar saç ekim hastalarında memnuniyetle karşılanmaktadır. Yeni teknik FUE yöntemi sayesinde hem yüksek oranda greft alınabilmektedir, hem de alım yapılan alanda çok az travma oluşmaktadır. Bu travmalar yani ufak yaralar, birkaç günle sınırlayabileceğimiz çok kısa sürede iyileşmektedir.

Saç ekimine alternatif uygulamalar var mı?

Saç ekimi dışında alternatif olarak protez saç uygulamaları vardır. Bu işlem saç derisine peruk yapıştırılması işlemidir. Saç ekimine göre daha maliyetli ve sürekli bakım gerek ektiren bir işlemdir. Bunun yanında deriye yapıştırıldığı için saç derisinde tahrişe, yara ve alerjik durumlara neden olabilir.

Herkes saç ekimi yaptırabilir mi?

Kafa derisinde herhangi bir cilt hastalığı bulunmayan, saç alınacak bölgede, özellikle ense kısmında, uygun kök, yani saçı bulunanlar ve lokal anesteziye alerjisi olmayan, ergenlik dönemi sonrası "saç dökülme sorunu" olan kadın-erkek herkes, saç ekimi yaptırabilir.

İşlem kaç saat sürer ve kaç aşamadan oluşur?

Önce ensede saç foliküllerinin alınacağı bölüm hazırlanır. Lokal anestezi uygulanır. Foliküller mikro motor ile tek tek alınır ve hazırlanan özel solüsyonlarda bekletilir. Birinci aşama ortalama 1-2 saat sürer. Süreyi alınacak saç miktarı belirler. Daha sonra saçların ekileceği bölgeye lokal anestezi uygulanır. Özel cihazlarla kişiye uygun kanallar açılır. Doğal görünümün sağlanması için bu kanalların yönü, sayısı ve sıklığı çok önemlidir. Bu aşama da ortalama 1 saat sürer.

Son aşama olarak saç folikülleri açılan kanallara tek tek yerleştirilir. Gelecekteki görüntüyü belirleyecek bu uygulama 2-3 saat sürer. Toplam 5-7 saatlik bir süre sonunda saç ekimi uygulaması tamamlanmış olur.

Hemen duş almak mümkün mü?

İlk üç gün boyunca ekim yapılan alana su değdirmemek şartıyla boyundan aşağı kısa süreli duşlar alınabilir. Saç ekiminden 3 gün sonra ekim yapılan alana ilk yıkama dediğimiz yıkama işlemi yapılır. Bu işlem için özel nemlendirici bir vücut losyonu kullanıyoruz. Losyon ekim alanına sürülür ve yarım saat bekletilir. Yarım saat sonra ılık ve tazyiksiz suyla losyon kibarca durulanır. Daha sonara avucumuza sıktığımız şampuanı kibarca ekim alanına sürer ve suyla durularız. Bu işlemler ilk 4 gün boyunca çok kibarca yapılır. Saç ekim işlemi sonrası saçlı deriyi yıkamak için ise az önce dediğim gibi 3 gün beklemek gerekiyor.

Saç ekimi ve sonrası?

Saç ekimi ve sonrası, işlem yapılan alanda dökülmelere rastlanmaz. Saç ekimi sonrası ekilen saçlar ilk bir ay içinde dökülür, 2. aydan sonra tekrar çıkmaya başlar. Ekilen saçlar maksimum gücüne ortalama 7-8 ayda ulaşır. Ekilen saçlar dökülmemekle birlikte kendi saçlarımızdan daha güçlü ve canlı olmaktadırlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
İzmir'de deprem!