İşitme sorununu Türk firmalar çözecek

Si-Ser İşitme Merkezleri, hedef büyüterek, Ortadoğu ve Ortaasya’dan’dan sonra Balkanlar’ın işitme sorunlarına da el attı.

İşitme sorununu Türk firmalar çözecek
İşitme sorununu Türk firmalar çözecek
GİRİŞ 22.12.2014 10:57 GÜNCELLEME 22.12.2014 15:57

Firma Kosova ve Bosna Hersek’te 20 mağaza açacak. “Bölgede, sektör gelişmemiş, işitme cihazı kulan çok düşük” diyen Si-Ser Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Ağaç, bölgeye Türk odyolog, odyometris ve akustiker transferi yapılacağını da kaydetti.

Ülkemizde işitme sektörünün tek yerli perakende firması olan Si-Ser İşitme Merkezleri toplam 60 mağazası ile sektörde en büyük perakende zinciri.

Pazarın yerli üretici firması (dünyanın  7  üretici devinden biri olan)  Ear Teknik’in ürettiği işitme cihazları,  ülkemizde ve yurtdışı pazarlarda satışa sunan Si-Ser,  hedef  büyüterek,  Ortadoğu’dan sonra Balkanlara ‘da açıldı.

Mağaza zincirini komşu ülkelerde de yaygınlaştırmak için düğmeye basan Si-Ser İşitme Merkezleri,  ilk aşamada Kosova’da ve Bosna Hersek’te   2’er  mağaza açmaya hazırlanıyor.  

Kuzey Kıbrıs’ta geçtiğimiz hafta açtığı mağaza ile birlikte 5 ülkede (Azerbaycan, Irak, Libya, Pakistan ve Kuzey Kıbrıs olmak üzere) toplam 8 mağazaya ulaşan firma, Balkan ülkelerinde ise 2015 yılında ortalama 20 mağaza açmayı planlıyor.  Ardından sırada Arnavutluk,  Makedonya  gibi ülkeler var…

BALKAN ÜLKELERİNE YAYILACAĞIZ

İşitme cihazında dünyaya açılma hedefiyle yola çıkan bir zincir olan Siser İşitme Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Ağaç, “Ortadoğu ve Balkanlar’da sektörde büyük boşluk var. Özellikle komşu ülkeler Bosna Hersek ve Kosova’da işitme sıkıntısı büyük…Halkta işitme cihazı kullanma bilinci çok yetersiz. Biz ülke olarak çok yol kat ettik.  Balkan ülkeleri, Türkiye’nin 10-15 yıl önceki halini andırıyor. Bu bölgede de büyüyeceğiz “ dedi. 

BÖLGEDE SIKINTI BÜYÜK! İŞİTME TESTLERİ YAPILIYOR

Bu arada, Si-Ser İşitme Merkezi, bölgede sosyal sorumluluk çalışması çerçevesinde “işitme taraması” hizmeti de başlattı. Halka yönelik  ve okullarda  öğrencilere yönelik işitme testleri yapılmaya başlandı…Yine Kosova Prizren’de  bir engelli okuluna 100 adet işitme cihazı bağışında bulunuldu.

Mahfuz Ağaç, Kosova ve Bosna’da yaşanan  savaşa dikkat çekerek, “Bu ülkelerde işitme konusunda büyük sıkıntı yaşanıyor. Geçmişte yaşanan savaşın da etkisi var. Çünkü, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, gürültü ve stres işitme kaybını artırıyor” ifadesini kullandı.

TEKNOLOJİ-İNSAN GÜCÜ-EĞİTİM TRANSFERİ

Öte yandan,  son yıllarda özellikle Ortadoğu'ya hem teknoloji, hem kalifiye insan gücü hem de eğitim transferi gerçekleştiren Si-Ser İşitme Merkezleri, şimdi Balkan ülkelerine de odyolog, odyometris ve akustiker gönderecek.

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Si-Ser Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Ağaç, “Bugüne kadar Ortadoğu ülkelerinde  sektördeki bu açığı Hindistan odyologları dolduruyordu. Sonra biz devreye girdik. Teknik eleman teknolojik cihaz ve eğitim ihtiyacını Si-Ser karşılıyor. Şimdi komşu ülkelerimizde açacağımız merkezlerin başına da Türk odyolog ve odyometrisleri göndereceğiz”  dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü