Lösemiyi yendi, evliliğe adım attı

Adana'da, ABD'den getirilen ilik sayesinde lösemiden kurtulan Canan Deniz Günay nişanlandı

Lösemiyi yendi, evliliğe adım attı
Lösemiyi yendi, evliliğe adım attı
GİRİŞ 28.12.2014 12:06 GÜNCELLEME 28.12.2014 12:06

İki yıl önce yakalandığı lösemiyi ABD'den getirilen ilik sayesinde yenen 26 yaşındaki Canan Deniz Günay nişanlandı.

Günay ile Kerim Hülya, bir restoranda düzenlenen nişan töreniyle evliliğe ilk adımı attı. Çiftin nişan yüzüklerini, Günay'ın ilik naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Can Boğa taktı.

Doktor olmanın hazzını yaşadığını ifade eden Boğa, "Gerçekten bizler için de çok zorlu bir süreç oluyor. Çok üzülüyoruz hastaların durumuna. Neyse ki böyle güzel örnekleri gördükçe bütün yorgunluğa, zorluklara değiyor" dedi.

Canan Deniz Günay, gazetecilere, 2012'nin şubatında lösemi nedeniyle ilik nakline ihtiyaç duyduğunu, aynı yıl kasımda, Ulusal Kemik İliği Bankası aracılığıyla ABD'de Sandy kasırgasının hemen ardından bulunan bağışçıdan alınan ilik sayesinde sağlığına kavuştuğunu kaydetti.

İlik bulunması sürecinde umudunu kaybetmediğini anlatan Günay, "Kasırganın ardından ilik bulunup, kuryenin alması, benim için büyük şanstı. O dönem yaşadığım kaos zaten çok farklıydı. İlik geldiğinden haberim yoktu. Doktorlar daha sonra beni aydınlattı bu konuda ama hakikaten çok ter dökmüşler" dedi.

Nişanlısı ile tedavi sürecinde tanıştığını belirten Günay, "Ameliyattan sonra ikinci kez doğdum. Şimdi de üçüncü kez doğdum" diye konuştu.

Kerim Hülya da arkadaşları aracılığıyla tanıştığı Canan ile aralarında duygusal bağ oluştuğunu ifade ederek, "Tanıştığımızda hastalığını biliyordum. Her şeye rağmen yanında olup, ona destek vermek istedim. Birlikte olduğumuz için mutluyum" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...