Tek böbrekli olduğunu 43 yaşında öğrendi

Bulantı nedeniyle gittiği hastanede tek böbrekli olduğunu öğrenen 43 yaşındaki kadın, tek böbreğini de kaybetme aşamasında geçirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu

Tek böbrekli olduğunu 43 yaşında öğrendi
Tek böbrekli olduğunu 43 yaşında öğrendi
GİRİŞ 26.01.2015 14:10 GÜNCELLEME 26.01.2015 14:10

Erzincan'da bulantı nedeniyle gittiği hastane tek böbrekli ve o böbreğini de kaybetme aşamasında olduğunu öğrenen 43 yaşındaki kadın, Antalya'da gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.

Erzincan'da gittiği hastanede safra kesesiyle ilgili bir rahatsızlığı bulunduğunu öğrenen 43 yaşındaki Betül Terzioğlu, burada ultrasona girdi. Ultrasonda ise tek böbrekli olduğu belirlenen Terzioğlu, "Yıllardır tek böbrekle yaşamışım, rahatsızlığım farkedilmeseydi onu da kaybetmek üzereymişim" dedi.

Sağ böbreği olmayan, sol böbreğinin kanalında da darlık saptanan ve tedavi için Antalya'ya gelen Terzioğlu, Medical Park Antalya Hastanesi Üroloji Bölümü'nde laparoskopik yöntemle ameliyat edilerek, böbreğindeki darlık giderildi.

Sağlığına kavuşan Terzioğlu, bundan sonra daha dikkatli olacağını kaydetti.

Medical Park Antalya Hastanesi Üroloji Bölümü'nden Op. Dr. İbrahim Duman, hastaya zamanında müdahale edilmemiş olsaydı, hastanın tek böbreğini de kaybedebileceğini söyledi.

Tek böbrekle yaşayanların daha temkinli olmaları ve düzenli kontrollerini yaptırmaları gerektiğine işaret eden Duman, hastanın 43 yıldır tek böbrekle yaşadığının farkına bile varmadığını dile getirdi. Böbrek kanalındaki darlığın da ciddi bir risk oluşturduğunu anlatan Duman, "Bu darlık böbreğe zarar vermeye başlamış. Böbrek odacıklarında genişlemeler olmuş, bu nedenle rahatsızlığın zamanında tespit edilip, tedavi edilmesi oldukça önemli" diye konuştu.

Böbrek kanallarındaki darlık vakalarının genellikle doğuştan olduğunu dile getiren Duman, bu rahatsızlığın sık görüldüğünü ancak tek böbreği bulunanlarda sık karşılaştıkları bir durum olmadığını vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!