Akıllı İlaç Kullanımı Sempozyomu

Uşak Sağlık Müdürü Ünal: "Bilinçsiz ilaç kullanımı hastaların tedaviye uyumunun azalmasına, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlanmasına ya da uzamasına neden oluyor"

Akıllı İlaç Kullanımı Sempozyomu
Akıllı İlaç Kullanımı Sempozyomu
GİRİŞ 31.01.2015 11:56 GÜNCELLEME 31.01.2015 11:56

Uşak Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, bilinçsiz ilaç kullanımının hastaların tedaviye uyumunun azalmasına, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlanmasına ya da uzamasına neden olduğunu belirtti.

Uşak Sağlık Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Akıllı İlaç Kullanımı' sempozyumu düzenlendi.

Sempozyumun açılışında konuşan Uşak Valisi Seddar Yavuz, kentte nüfusa oranla doktor sayısının Türkiye ortalamasının altında kaldığını, buna rağmen Uşak'ın "sağlıkta memnuniyet" oranının en yüksek olduğu iller arasında yer aldığını belirtti.

Az gelişmiş ülkelerde bilinçsiz ilaç kullanımının yaygın olduğunu aktaran Vali Yavuz, "Akılcı ilaç kullanımı konusunda sadece hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının bilgilendirilmesi yeterli olmayacaktır. Konunun vatandaşımıza dikkatli şekilde anlatılması, başarıya ulaşma açısından önemli. Bu nedenle eylem planı çerçevesinde yapılacak eğitim çalışmalarını önemsiyorum" dedi.

İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal ise yanlış ve gereksiz ilaç kullanımının insan sağlığı yönünden tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Araştırmaların, hastaların yüzde 50'sinin ilaçları doğru kullandığını ortaya koyduğunu bildiren Ünal, antibiyotiğin gereksiz kullanımının yaygınlaşmasına dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Gereksiz antibiyotik kullanımını azaltmak için çalışma yürütüyoruz. Uşak antibiyotik kullanımında Türkiye'de 32'nci sırada. Bilinçsiz ilaç kullanımı hastaların tedaviye uyumunun azalmasına, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlanmasına ya da uzamasına neden oluyor. Bu nedenle hekim önerileri doğrultusunda ilaç kullanılmalı."

Daha sonra Uşak Devlet Hastanesinde görevli Uzman Eczacı Hakkı Özçeltik ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Kara sunum yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu