"Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi"

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Sağlık Bakanlığının 150 personeline çeşitli eğitimler verilecek

"Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi"
"Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi"
GİRİŞ 18.02.2015 10:34 GÜNCELLEME 18.02.2015 10:34

quot;Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi" eğitici eğitimleri semineri, Antalya'da başladı.

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında 3 gün sürecek eğitici eğitimlerinin ilki, Sağlık Bakanlığı personeline yönelik olarak Ramada Otel'de gerçekleştirildi. Seminere 81 il sağlık müdürlüğünden 150 personel katıldı.

Seminerde konuşan Eğitim Uzmanı Mimoza Anastoska Jankulovska, eğitimlerin ilk gününde, iletişim becerileri, beden dili ve sunum becerileri üzerinde durulacağını söyledi. Seminerin ikinci gününde katılımcıların kan ve kan bağışı, kan bağışı prosedürü ve kan bankacılığı hakkında bilgilendirileceğini belirten Jankulovska, "Eğitimlerin son gününde transfüzyon merkezlerinin işlevi ve mevcut yasal düzenlemelerle ilgili bilgiler verilecek" dedi.

Yerel proje koordinatörü olarak görev yapacak 150 kişi, eğitim aldıktan sonra, okullarda gerçekleştirilecek bilinçlendirme çalışmalarını desteklemek amacıyla transfüzyon merkezlerinden en az 15 katılımcıya birer günlük bilgilendirme semineri verecek.

Seminer 20 Şubat'ta sona erecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu