TC no ile SGK prim ESGM hizmet emeklilik sorgulama

SSK SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini TC kimlik numaranız ile yapabilirsiniz. SSK SGK TC prim E-SGM hizmet emeklilik sorgulama burada

TC no ile SGK prim ESGM hizmet emeklilik sorgulama
TC no ile SGK prim ESGM hizmet emeklilik sorgulama
GİRİŞ 04.03.2015 09:10 GÜNCELLEME 04.03.2015 09:09

SSK SGK sorgulama işlemlerinizi burada ki bilgiler ile kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca TC Kimlik No ile SSK SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri de bir tık ötede. TC kimlik no ile ssk sgk hizmet dökümü nasıl öğrenilir ve nasıl sorgulanır haberimizin detaylarında yer alan bilgilerden okuyabilirsiniz. TC Kimlik No ile SSK SGK hizmet dökümü numaranız ile internet üzerinden ulaşabildiğiniz bilgilerden birisi de SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemleri.

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

SGK RANDEVU İÇİN TIKLAYIN

TÜM SGK SSK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYIN

 

SSK Prim Sorgulama

SSK prim sorgulama işleminizi gerçekleştirmek istiyorsanız sitemizde bulunan sizlerin bu gibi işlemlerinizi kolayca yapabilmeniz için yazılmış olan yazılarımıza göz gezdirmeniz yeterli olacaktır. Peki SSK prim sorgulama işlemi yapmadan önce bu işlem nedir ne işe yarar diye soracak olursanız sizlere bunu da açıklayalım. SSK prim sorgulama SSK hizmet dökümü bilgileriniz içerisinde yer alan ve size ait toplam gün sayısını kapsayan bir sistemdir. Bu sorgulamayı yaptığınız takdirde emekli olabilmeniz için doldurmanız gereken gün sayınızı, hangi tarihlerde ne kadar süre hizmet verdiğinizi ve toplam gün sayınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

SSK İşe Giriş Sorgulama

SSK işe giriş sorgulama sistemi sayesinde siz değerli çalışan vatandaşlarımızın SSK çatısı altında ne kadar süredir hizmet vermekte olduğunuzu ve işe girmiş olduğunuz tarihi öğrenmeniz için oluşturulmuş bir uygulamadır. Bu uygulamayı neden kullanmalıyım ya da bir başka deyişle SSK işe giriş tarihimi öğrenmem ne işime yarayacak diye merak ediyor olabilirsiniz. İşe giriş tarihi sorgulama işleminizi emeklilik tarihiniz ve maaşınızı hesaplama gibi işlemleri gerçekleştirmeniz için bilmeniz gerekmektedir. Dikkat etmeniz gereken nokta ise değişen yasalarla beraber, farklı kurallara tabi tutulduğundan dolayı işe girdiğiniz tarihte hangi kurallara göre emekli olabileceğiniz gibi farklılık göstermektedir.

SSK Randevu Alma

SSK randevu alma sistemi sayesinde artık özellikle yaşlı olan vatandaşlar hastanelerde uzun ve yorucu kuyruklar beklemek sorunda değiller. Özellikle merkez dışından gelen hastalar için büyük bir kolaylık sağlayan randevu alma sistemi sayesinde hiçbir hasta mağdur olmamaktadır. Ayrıca randevu alma uygulaması sayesinde muayene olmak istediğiniz saati ve doktoru da seçme gibi önemli bir şansınız da mevcut. Randevu alma işleminizi ister internet üzerinden ister telefon ile gerçekleştirebilirsiniz. Alo 182′yi arayarak telefonla randevu alabileceğiniz gibi internet üzerinden www.mhrs.gov.tr adresinden de randevu alabilirsiniz.

SSK Emeklilik Hesaplama

Her çalışan vatandaş gibi sizlerde emekliliğinize ne kadar süre kaldığı merak ediyor ve bunu öğrenmek istiyor olabilirsiniz. SSK emeklilik hesaplama işlemi sayesinde emekliliğinize kalan süreyi internet üzerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bu bilgilerin dışında emekli olabileceğiniz tarihi net olarak öğrenebildiğiniz gibi emekliliğiniz için gereken prim gün sayınızı da net olarak öğrenebilirsiniz. Bu işlemleri kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmeniz için yapmanız gereken sitemizde sizler için hazırlanmış olan yönlendirmeleri doğru bir şekilde uygulamanızdır.

SSK Ne Zaman Emekli Olurum ?

SSK çatısı altında emekli olma hayali kuran ve bunu bekleyen siz değerli vatandaşlarımız için oluşturulan bu sistem sayesinde emekli olma tarihinizi sorgulama için oluşturulmuş olan bir uygulamadır. Emekli olmayı bekleyen birçok vatandaşımız ne zaman emekli olacaklarını merak etmektedir ve bunun bekleyen her vatandaşın devlet dairelerine gittiğini düşünürsek yaklaşık 5 milyon vatandaşın işlemlerini gerçekleştirmesi maalesef çok uzun bir zaman alacaktır. Ancak bu başlığa tıklayarak ve sizin için hazırlanmış yönlendirmeleri uygulayarak bu sorgulamayı çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

SSK Prim Ödeme

SSK prim ödeme konusu çalışan vatandaşlarımın yanısıra işveren olarak hizmet vermekte olan vatandaşlarımızı ilgilendiren bir husustur. Neden diye soracak olursanız prim ödeme işlemi çalışan vatandaşların primlerinin yani gün sayılarının ödenmesi ile alakalı bir konudur. Bu konu altında işlem yapmak isteyen işveren vatandaşlarımız ve kurumlar için başlığa tıklamanız sonucu açılacak olan sayfada verilen yönlendirmeleri uygulamanız yeterli olacaktır.

SGK’ nın Görevleri Nelerdir ?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun (SGK) bazı görevleri çeşitli birçok görevi bulunmaktadır.

SGK’ nın bazı görevlerini şu şekilde sıralamak mümkündür:
•    SGK, sosyal güvenliğe ait olan tüm konularda uluslararası gelişmeleri izlemektedir ve gerekli olan tüm değerlendirmeleri yapmaktadır. 
•    SGK, kendi kurumuna bağlı bulunan gerçek ve tüzel kişilere hizmet sunar ve bu şekilde onları hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmektedir.
•    SGK, sosyal güvenlik kapsamında kamu idareleri için iş birliği kurmaktadır ve bu şekilde koordinasyonu sağlamaktadır.
•    SGK, bazı sosyal güvenlik politikaları uygulamaktadır. Bunlar; ulusal kalkınma politikaları ile yıllık uygulama programları gibi politikalarıdır.
•    SGK, sosyal güvenlik politikalarının daha güncel, daha yeni, daha iyi olmasına yönelik çalışmalar yapar.
•    SGK, yabancı ülkeler ile yapılacak olan sözleşmeleri yürütür ve bunlara ait çalışmalar yapar.
•    SGK, bu kanun ile veya başka kanunlar ile kuruma verilen görevleri yerine getirmektir.
Bu şekilde SGK’ nın bazı görevlerini belirtmek mümkündür. Bu maddelerin dışında da

SGK’ nın birçok görevi bulunmaktadır.

4A Hizmet Bilgisi 

Hizmet menüsünden 4A hizmet bilgisi, sadece SSK’sı olanlar için geçerlidir. Bir iş yerinde çalışan kişiler için işveren tarafından yapılan bu sigorta, 4A olarak adlandırılmaktadır. Bu nedenle bu tür sigortası olan kişiler sistemde 4A hizmet bilgisini seçmesi gerekmektedir. 4A hizmet bilgisi seçildikten sonra kişinin sigortası ile ilgili tüm bilgiler sunulmaktadır. Özet bilgilerin yanında detaylı bilgilerin de sunulduğu bu sayfa üzerinden vatandaşlar tüm bilgileri öğrenebilmektedir. Toplan gün sayısı ve toplam kazancın yanında, kişilerin aylık ve yıllık bazda kaç gün çalışarak kaç para kazandığı gibi tüm detaylar yayınlanmaktadır. Bunun yanında kişiler sigortalarının düzenli ödenip ödenmediğini de öğrenmesi, takip etmesi mümkündür.

4B Hizmet Bilgisi

BAĞKUR’lu olan kişiler, 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçmesi gerekmektedir. Kişilerin BAĞKUR ya da SSK hesabı bulunmadığı durumlarda sistem tarafından hata mesajı yayınlanmaktadır. Bu tür durumlarda kişi bulunamadı hatası verilmektedir. Bu tür durumlarda kişiler diğer seçeneği de seçerek sigortalarını kontrol edebilmektedir. 4B hizmet bilgisi bölümünde de kişilerin aynı şekilde bilgileri yer almaktadır.

4B hizmet bilgisinde kişilerin BAĞKUR hesaplarına kendileri ödeme yaptıkları için ödeme bilgilerinin yanında borç bilgisi gibi farklılıklar da bulunmaktadır. Bu nedenle BAĞKUR sigortası olanlar, bu tür bilgilere ulaşmak için de 4B hizmet bilgisi bölümünden yararlanabilmektedir. Haberimizde yer alan bu bilgiler ile birlikte tüm vatandaşlar sigortaları ile ilgili detaylı bilgilere ulaşarak sorgulama yapabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan bu hizmetler ile birlikte sigorta konusunda her zaman hesabınızı takip edebilir ve sigortanız ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü