SSK SGK TC Kimlik no ile hizmet dökümü sorgulama

Hizmet dökümünüzü TC kimlik no ile görmek için yapmanız gerekenler neler? TC kimlik no ile sgk ssk hizmet dökümü sorgulama yapılıyor.

SSK SGK TC Kimlik no ile hizmet dökümü sorgulama
SSK SGK TC Kimlik no ile hizmet dökümü sorgulama
GİRİŞ 22.03.2015 13:52 GÜNCELLEME 22.03.2015 13:52

TC Kimlik No ile SSK SGK hizmet dökümü numaranız ile internet üzerinden ulaşabildiğiniz bilgilerden birisi de SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemleri. SGK - SSK borçlarınızı kolayca internet aracılığıyla öğrenebilirsiniz. Sizde SSK-SGK Priminizi ve borcunuzu haberimizdeki linkten öğrenebilirsiniz. SSK SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini TC kimlik numaranız ile kolaylıkla yapabilirsiniz. TC kimlik no ile ssk sgk hizmet dökümü nasıl öğrenilir ve nasıl sorgulanır haberimizin detaylarında yer alan bilgilerden okuyabilirsiniz.

• SGK-SSK Sorgulama; SGK-SSK sorgulama işlemini yapabilmek için iki çeşit yol kullanabilirsiniz. Bu iki yoldan bir tanesi E-SGM sayfası üzerinden SGK-SSK sorgulama işlemidir. Diğeri ise E-Devlet sistemi üzerinden yapılan SGK-SSK sorgulama işlemidir. E-Devlet sistemi sizden işlem yapabilmeniz için şifre isteyecektir. Şifreyi herhangi bir PTT şubesinden 2 TL karşılığında edinebilirsiniz. E-Devlet üzerinden SGK-SSK sorgulama yapmak istiyorsanız şifreniz ile birlikte E-Devlet sitesine giriniz. Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan E-Hizmetler sekmesine tıklayıp açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK-SSK sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. SGK-SSK sorgulama işlemi ile yazının devamında verdiğimiz maddelere ulaşmış olacaksınız;

                                I.            Çalışmakta olduğunuz işyeri numarasına,
                              II.            Hangi ay ve yıllarda çalıştığınıza,
                            III.            İşe giriş ve işten çıkış tarihlerinize,
                            IV.            Belge kodunuza,
                              V.            Yatırılan prim miktarlarına ay ay bakabilirsiniz.
                            VI.            Ayrıca aylık ne kadar kazandığınıza ve yıllık kazancınıza da bakabilme hakkına sahipsiniz.

SGK-SSK ile ilgili tüm hizmet bilgilerinize SGK-SSK sorgulama sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü

SGK hizmet dökümü, sigortalı olarak çalıştığınız süreç boyunca, yapmış olduğunuz hizmetlerin bir arada toplanıp, bir sanal belge olarak oluşturulmasını kapsayan bir programdır. SGK hizmet dökümünüzü internet üzerinden öğrenmeniz ise oldukça kolay bir işlemdir. SGK’nın her bir kurumu için aynı yöntemler kullanılarak yapılan SGK hizmet dökümü işleminin ayrıntıları aşağıda anlatıldığı gibidir;

SGK hizmet dökümünüzü, iki değişik şekilde geliştirilmiş olan yöntemlerden yararlanarak yapabilirsiniz. Buna göre SGK hizmet dökümünüzü; ister, e-devlet kapısına giriş yapıp burada e-devlet şifrenizi kullanarak, isterseniz de, ESGM uygulamasına giriş yapıp burada her hangi bir şifre kullanmadan öğrenebilirsiniz. Bu durumda yapılması gereken işlemler şu şekildedir;

e-devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi ile yapılan SGK hizmet dökümü;

İlk adım olarak, e-devlet resmi web adresi olan  www.turkiye.gov.tr  adresine giriş yapınız.

Daha sonra, burada açılan yeni sayfanın her iki tarafında yani, üst bölümün sağında ve sayfanın sol kenarında yer alan ‘E-Hizmetler’yazan alana geliniz.

Ardından, açılan yeni sayfanın sol bölümünde yer alan kısımdan,  ‘S’ harfini seçiniz ve sonrasında, S harfi ile başlayan hizmet seçenekleri arasından ‘Sosyal Güvenlik Kurumu’ yazan seçeneği işaretleyiniz.

Buradan sonra ,  ‘SSK (4A)’,  ‘Bağkur (4B)’  ve  ‘Emekli Sandığı (4C)’şeklinde yer alan başlıkları göreceksiniz.

Devamında, düzenlenmiş olan bu SGK kurumları arasından kendinizin bağlı olduğu kurumu belirleyiniz.

Sonrasında, kurumunuz için düzenlenmiş olan hizmet dökümünü işaretleyiniz.
Daha sonra, açılan sayfada, ‘T.C kimlik numarası’ ve  ‘e-Devlet şifresi’şeklinde yer alan bölümleri doldurunuz.

SGK hizmet dökümü sorgulaması için son aşama olarak, kimlik doğrulama işlemlerinizin yapılması için gerekli olan kişisel bilgilerinizi, sayfada düzenlenmiş olan ilgili bölümlere doldurunuz. 

ESGM uygulaması üzerinden şifre kullanılmadan yapılan SGK hizmet dökümü;

İlk adım olarak,‘esgm.sgk.gov.tr’   adresine giriş yapınız ve burada açılacak olan yeni sayfanın sağ üst bölümünde bulunan ‘E-SGK’ yazan başlığa tıklayınız.
Bir sonraki aşamada, bu sayfada bulunan  ‘E-Hizmetler’ yazan bölüme geliniz.
Daha sonra, bu bölümün altında bulunan ‘E-Hizmetler Uygulaması’ yazan alana geliniz.
Devamında, açılan bu yeni sayfada bulunan,  ‘E-Hizmetler Giriş Ekranı’ adı ile düzenlenmiş olan bir tablo göreceksiniz.

Eğer Türkiye vatandaşı iseniz, bu tabloda yer alan  ‘T.C’ ibaresini işaretleyiniz ve ardından, karşınıza gelecek olan yeni sayfada bulunan;
‘T.C Kimlik Numarası’ , ‘İl’,  ‘Doğum Yılı’,  ‘Cilt Numarası’ ve ‘Güvenlik Kodu’şeklinde oluşturulmuş olan alanları istenilen şekilde doldurunuz.
Sonrasında, ‘Bilgileri Sorgula’ yazan butona tıklayınız.
Bu işlemlerin devamında, en son aşama olarak, bu sayfanın  üst tarafında yer alan kurumlar içinden, işlem yapmak istediğiniz kurumu, yani kendi bağlı olduğunuz kurumunuzu seçiniz. Daha sonra, hizmet dökümü sorgulaması işleminizi gerçekleştiriniz.

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

SGK RANDEVU İÇİN TIKLAYIN

TÜM SGK SSK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYIN

SGK-SSK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama ile işvereninizin düzenli olarak sigortanızı yatırıp yatırmadığını sorgulayabilirsiniz. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama işleminizi de internet üzerinden yapabilirsiniz. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama işleminizi internet üzerinden iki farklı şekilde yapabilirsiniz. Dilerseniz E-Devlet sistemi üzerinden dilerseniz SSK-SGK’nın resmi sitesinden SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

E-Devlet sistemi, vatandaşın devlet kamu işlemlerini sabahın erken saatlerinde kalkmak ve uzun kuyruklar bekleme zorunluluğu olmadan internet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için kurulmuş olan güvenli bir sistemdir. E-Devlet sistemini kullanabilmek için kimlik doğrulama sistemine kayıtlı olmanız gerekmektedir. Yani SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama gibi birçok işlemlerinizi E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilmek için E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. E-Devlet şifreniz yoksa veya daha önce almış ve şifrenizi kaybetmişseniz size en yakın PTT şubesine giderek belirli bir ücret karşılığında şifrenizi alabilirsiniz.

SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama işleminizi SSK-SGK’nın resmi sitesinden E-SGK uygulaması ile yapmak için herhangi bir şifreye ihtiyacınız olmayacaktır. Sadece size ait olan bazı kimlik bilgilerinizi girerek de SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama yapabilirsiniz.

E-Devlet Sistemi Üzerinden SGK-SSK Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Devlet sistemi üzerinden SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için yukarıdaki ilgili bağlantı adresine tıklayınız. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için açılan sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız. Kimliğinizi doğrulamak için sizden bazı bilgiler istenilecektir. Bunun için önce T.C. kimlik numaranızı giriniz. Daha sonra E-Devlet şifrenizi giriniz ve girdiğiniz bilgilerin doğruluğunu kontrol ediniz. Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz olarak girdiğinizden emin olduktan sonra SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız. Bu sayede E-Devlet sistemi üzerinden E-Devlet şifrenizi kullanarak SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama işleminizi gerçekleştirmiş olacaksınız.

E-Devlet sistemine ise ‘www.turkiye.gov.tr’ adresinden ulaşabilirsiniz. Fakat sadece adrese giriş yapmak işlemleri yapabilmek anlamına gelmemektedir. E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için E-Devlet şifrenizin, mobil imzanızın veya elektronik imzanızın bulunması zorunludur. Bu üç şifre türünden sadece bir tanesinin olması E-Devlet sistemi uygulaması dahilindedir.Şifre alma işleminizi ise PTT şubelerine gidip 2 TL karşılığında şifre temin ederek yapabilirsiniz. Şifre elde ettikten sonra ise E-Devlet sistemi üzerinden işlem gerçekleştirebilirsiniz. Zaten hali hazırda E-Devlet şifrenizi almış iseniz E-Devlet sitesine giriş yapabilirsiniz. Daha sonra ilgili alana kimlik doğrulama işleminizi yazmanız gereklidir. Bu aşamalardan sonra artık şifreniz ve TC kimlik numaranız ile SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Mobil imza uygulaması ise ülkemiz GSM operatörlerinin aylık belirli bir ücret karşılığında vatandaşlarımıza sunduğu bir hizmettir. GSM operatör bayilerine başvurarak mobil imzanızı temin edebilirsiniz. Elektronik imza ise özel şirketlerin sunduğu bir hizmettir. Elektronik imza hizmeti sağlayan özel şirketlere başvuruda bulunarak belirli bir ücret karşılığında imzanızı temin edebilirsiniz. Bu yöntemlerin hepsi ile E-Devlet sistemi üzerinden tüm devlet kuruluşları ile ilgili merak ettiğiniz işlemleri öğrenebilir işlemlerinizi rahat, kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıda verilmiş olan işlemleri SGK-SSK sorgulaması yaparak ulaşabilir ve istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

1. Çalıştığınız işyerine ait olan işyeri numarasını,
2. Geçmiş dönem de hangi ay ve yıllarda çalıştığınızı,
3. Belge kodunuza ve işe giriş ve işten ayrılış zamanınızı,
4. Hangi aylarda ne kadar prim yatırıldığını,
5. Aylık kazancınıza ve yıllık toplamlarınıza bakabilirsiniz. Kısaca SSK ile ilgili olan tüm hizmet bilgilerinize SGK-SSK sorgulama işlemi sayesinde kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinizi ister E-SGM (hiçbir şifreye gerek yoktur) ister E-Devlet (şifre edinmek gereklidir) uygulamalarından herhangi biri ile gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle E-SGM aracılığı ile SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinizi nasıl yapabileceğinize değinelim:

SGK’nın Resmi Sitesinden SGK-SSK Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır?
SSK-SGK’nın resmi sitesinden SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama işleminiz için denildiği gibi sadece kimlik bilgilerinizi girmeniz yeterli olacaktır. Öncelikle SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için uyruk kısmını seçmelisiniz. Çünkü SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için Türkiye Cumhuriyeti uyruklu olmanız ve yabancı uyruklu olmanıza göre sizden istenilen veya girmeniz gereken bilgiler farklı olacaktır.
Türkiye Cumhuriyeti uyruklu iseniz SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama işleminiz için öncelikle T.C. kimlik numaranızı giriniz. Daha sonra SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için nüfusa kayıtlı olduğunuz ili giriniz. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için doğum yılınızı seçiniz. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için nüfus kağıdınızda yer alan cilt numaranızı giriniz. Ve SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için ekranda görülen güvenlik kodunu ilgili yere doldurunuz. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için girdiğiniz bilgilerin doğru ve eksiksiz olarak girildiğinden emin olunuz. Emin olduktan sonra SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için “SORGULA” butonuna tıklayınız. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için önünüze gelecek olan sayfanın sağ tarafında yer alan “Hizmet Bilgisi” seçeneğine tıklayınız. Son olarak da “4A Hizmet Bilgisi” seçeneğine tıklayarak SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Yabancı uyruklu iseniz SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama işleminiz için öncelikle T.C. kimlik numaranızı giriniz. Daha sonra SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için ikamet tezkere numaranızı giriniz. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulamaiçin doğum yılınızı seçiniz. Ve SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için ekranda görülen güvenlik kodunu ilgili yere doldurunuz. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için girdiğiniz bilgilerin doğru ve eksiksiz olarak girildiğinden emin olunuz. Emin olduktan sonra SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için “SORGULA” butonuna tıklayınız. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için önünüze gelecek olan sayfanın sağ tarafında yer alan “Hizmet Bilgisi” seçeneğine tıklayınız. Son olarak da “4A Hizmet Bilgisi” seçeneğine tıklayarak SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

SSK VE SGK İLE İLGİLİ ÖENMLİ BİLGİLER

Hatırlayacağınız gibi, SSK yeni adı 4A, Bağkur yeni adı 4B ve Emekli Sandığı yeni adı ile 4C kurumlarının her biriSosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak hizmet sunan kuruluşlardır. Yani bu üç kurum da SGK’nın çatısı altında toplanmıştır. Bu durumda SGK borç sorgulaması işlemi, bu üç kurum için de yapılabilmektedir. Peki, SGK borç sorgulaması bu üç kurum için nasıl yapılmaktadır? SGK borç sorgulama işlemi, SSK (4A), Bağkur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumlarına bağlı olarak çalışan vatandaşların kullanımı için aynı şekilde düzenlenmiştir. SGK borç sorgulama işlemi, iki farklı şekilde yapılabilmektedir. SGK borç sorgulama işleminizi ister, e-devlet sistemine giriş yaparak e-devlet şifreniz ile, isterseniz de online tahsilat sistemine giriş yaparak, şifre kullanılmadan yapabilirsiniz.

Şimdi bu iki yönteminde nasıl kullanıldığını ve nasıl SGK borç sorgulaması yapıldığını anlatarak yazımıza devam edelim.

İlk önce, e-devlet sistemine giriş yapılmak suretiyle, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK borç sorgulamasının işlem aşamalarını anlatalım. Bu durumda yapılması gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz;

> e-devlet sistemine giriş yaparak, e-devlet şifresi ile SGK borç sorgulaması işleminiz için ilk olarak; Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web adresi olan www.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

> Burada açılan yeni sayfada yer alan ve, ‘Mobil İmza, ‘Elektronik İmza’ ve ‘e-Devlet Şifresi’ şeklinde sıralanmış olan bölümleri göreceksiniz. Ardından, bu bölümler arasından ‘e-Devlet şifresi’ yazan bölümü seçiniz.

> Yapılacak en son aşama olarak ise, açılan yeni sayfada bulunan ilgili alanlara, T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi yazmak olacaktır.

Böylece, e-devlet sistemi üzerinden e-devlet şifreniz ve T.C kimlik numaranızı kullanarak SGK borç sorgulamanızı öğrenmiş olursunuz.

e-devlet sisteminde e-devlet şifresi ile yapılan SGK borç sorgulama işlemini anlattıktan sonra, şimdi de diğer yöntem olan, online tahsilat sistemine giriş yapılarak, şifre kullanmadan yapılan SGK borç sorgulamasının işlem aşamalarını anlatalım. Bu durumda yapılması gerekenleri şu şekilde sıralamak mümkündür;

> Online tahsilat sistemi üzerinden, şifresiz SGK borç sorgulaması işleminiz için ilk aşama olarak; onlinetahsilat.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

> Daha sonra, açılan bu yeni sayfada bulunan veweb tahsilat adı ile düzenlenmiş olan bir tablo göreceksiniz.

> Ardından, bu tablonun içinde, borç sorgulama adı ile düzenlenmiş olan bir bölüm bulunmaktadır. Bu bölümün alt kısmında ise;

> sorgu türü, sorgu tipi, sicil no, güvenlik koduşeklinde düzenlenmiş olan diğer bölümler yer almaktadır.

> Devamında, bu bölümlerde bulunan ilgili alanları istenilen bilgileriniz doğrultusunda doldurunuz.

> Bu durumda, sorgu türü yazan bölümü, SSK (4A), Bağkur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumlarından bağlı olarak çalıştığınız kuruma göre seçim yapıp doldurunuz. Yani o kurumunun işveren ödemeleri seçeneğini işaretleyiniz.

> Yani SSK (4A) birimine bağlı çalışan iseniz, burada4A İşveren Ödemeleriyazan bölümü işaretleyiniz.

> Daha sonra, sorgu tipi yazan bölüme yine bağlı olarak çalıştığınız kuruma göre bilgilerinizi giriniz.

> Yani bu bölüme, SSK (4A) veya Bağ-kur (4B) kurumları için farklı şekillerde düzenlenmiş olan başlıklardan, bağlı olduğunuz kurumunuzu seçiniz.

> Ardından, sicil noyazan alana sicil no bilginizi yazınız ve devamında, güvenlik kodu yazan, alanı doldurunuz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt