SSK SGK TC kimlik no ile sigorta primi sorgulama

SSK sorgulama ve SGK sorgulama işlemlerinizi burada ki bilgiler ile kolayca yapabilirsiniz. TC kimlik no ile SSK SGK sigorta primi sorgulama

SSK SGK TC kimlik no ile sigorta primi sorgulama
SSK SGK TC kimlik no ile sigorta primi sorgulama
GİRİŞ 28.03.2015 09:32 GÜNCELLEME 28.03.2015 09:32

BAĞKUR borç sorgulama ve GSS borç sorgulama işlemleri için oluşturduğumuz bu haberimizde BAĞKUR  ve GSS borç sorgulama işlemleri hakkında bilgi edinebilir, bunun yanında BAĞKUR affı ve GSS affı hakkında son durumlar hakkında bilgi sahibi olabilirsini.

 

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

SGK RANDEVU İÇİN TIKLAYIN

TÜM SGK SSK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYIN

GSS Borç Sorgulama ve BAĞ-KUR Borç Sorgulama

BAĞKUR borç sorgulama GSS borç sorgulama, BAĞKUR borç sorgulama nasıl yapılır? BAĞKUR borç sorgulama işlemi, GSS borç sorgulama nasıl yapılır? GSS borç sorgulama işlemi, GSS affı var mı? BAĞKUR affı var mı? GSS, diğer bir adıyla Genel Sağlık Sigortası herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için geliştirilmiş olan bir uygulamadır. Genel Sağlık Sigortası uygulaması ile SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı gibi herhangi bir kuruma bağlı olmayan kişilerin mağdur olmaması için getirilen bir sistemdir. Genel Sağlık sigortası kapsamına giren kişiler gelir testi yaptırmak zorundadırlar. Genel Sağlık Sigortası için gelir testi yaptıran kişiler gelir dağılımlarına göre belirli miktarda prim öderler. Genel Sağlık Sigortası kapsamına giren kişiler gelirleri doğrultusunda belirli primleri ödeyerek ve GSS borç sorgulama işlemi ile her türlü sağlık güvencelerinden ve sosyal hizmetlerden yararlanma şansına sahip olurlar.

 

SGK Hizmet Dökümü

SGK hizmet dökümü, sigortalı olarak çalıştığınız süreç boyunca, yapmış olduğunuz hizmetlerin bir arada toplanıp, bir sanal belge olarak oluşturulmasını kapsayan bir programdır. SGK hizmet dökümünüzü internet üzerinden öğrenmeniz ise oldukça kolay bir işlemdir. SGK’nın her bir kurumu için aynı yöntemler kullanılarak yapılan SGK hizmet dökümü işleminin ayrıntıları aşağıda anlatıldığı gibidir;

SGK hizmet dökümünüzü, iki değişik şekilde geliştirilmiş olan yöntemlerden yararlanarak yapabilirsiniz. Buna göre SGK hizmet dökümünüzü; ister, e-devlet kapısına giriş yapıp burada e-devlet şifrenizi kullanarak, isterseniz de, ESGM uygulamasına giriş yapıp burada her hangi bir şifre kullanmadan öğrenebilirsiniz. Bu durumda yapılması gereken işlemler şu şekildedir;

e-devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi ile yapılan SGK hizmet dökümü;

İlk adım olarak, e-devlet resmi web adresi olan  www.turkiye.gov.tr  adresine giriş yapınız.

Daha sonra, burada açılan yeni sayfanın her iki tarafında yani, üst bölümün sağında ve sayfanın sol kenarında yer alan ‘E-Hizmetler’yazan alana geliniz.

Ardından, açılan yeni sayfanın sol bölümünde yer alan kısımdan,  ‘S’ harfini seçiniz ve sonrasında, S harfi ile başlayan hizmet seçenekleri arasından ‘Sosyal Güvenlik Kurumu’ yazan seçeneği işaretleyiniz.

Buradan sonra ,  ‘SSK (4A)’,  ‘Bağkur (4B)’  ve  ‘Emekli Sandığı (4C)’şeklinde yer alan başlıkları göreceksiniz.

Düzenlenmiş olan bu SGK kurumları arasından kendinizin bağlı olduğu kurumu belirleyiniz.

Sonrasında, kurumunuz için düzenlenmiş olan hizmet dökümünü işaretleyiniz.
Daha sonra, açılan sayfada, ‘T.C kimlik numarası’ ve  ‘e-Devlet şifresi’şeklinde yer alanbölümleri doldurunuz.

SGK hizmet dökümü sorgulaması için son aşama olarak, kimlik doğrulama işlemlerinizin yapılması için gerekli olan kişisel bilgilerinizi, sayfada düzenlenmiş olan ilgili bölümlere doldurunuz.

ESGM uygulaması üzerinden şifre kullanılmadan yapılan SGK hizmet dökümü;

İlk adım olarak,‘esgm.sgk.gov.tr’   adresine giriş yapınız ve burada açılacak olan yeni sayfanın sağ üst bölümünde bulunan ‘E-SGK’ yazan başlığa tıklayınız.
Bir sonraki aşamada, bu sayfada bulunan  ‘E-Hizmetler’ yazan bölüme geliniz.
Daha sonra, bu bölümün altında bulunan ‘E-Hizmetler Uygulaması’ yazan alana geliniz.
Devamında, açılan bu yeni sayfada bulunan,  ‘E-Hizmetler Giriş Ekranı’ adı ile düzenlenmiş olan bir tablo göreceksiniz.

Eğer Türkiye vatandaşı iseniz, bu tabloda yer alan  ‘T.C’ ibaresini işaretleyiniz ve ardından, karşınıza gelecek olan yeni sayfada bulunan;

‘T.C Kimlik Numarası’ , ‘İl’,  ‘Doğum Yılı’,  ‘Cilt Numarası’ ve ‘Güvenlik Kodu’şeklinde oluşturulmuş olan alanları istenilen şekilde doldurunuz.
Sonrasında, ‘Bilgileri Sorgula’ yazan butona tıklayınız.
Bu işlemlerin devamında, en son aşama olarak, bu sayfanın  üst tarafında yer alan kurumlar içinden, işlem yapmak istediğiniz kurumu, yani kendi bağlı olduğunuz kurumunuzu seçiniz. Daha sonra, hizmet dökümü sorgulaması işleminizi gerçekleştiriniz.

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi