Bakanlık harekete geçti! 1 milyon tane dağıtılacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplam 1 milyon bisiklet dağıtımının projelendirildiğini açıkladı.

Bakanlık harekete geçti! 1 milyon tane dağıtılacak
Bakanlık harekete geçti! 1 milyon tane dağıtılacak
GİRİŞ 26.03.2015 13:49 GÜNCELLEME 26.03.2015 13:50

Bakan Müezzinoğlu, obeziteyle mücadele kapsamında ilgili bakanlıkların sivil toplum örgütlerinin mücadelede yer alması gerektiğini kaydedederek toplumun teşvik edilmesi için belediyelere her bir metrelik bisiklet yolu için bir bisiklet verileceğini, toplam 1 milyon bisiklet dağıtımının projelendirildiğini söyledi.

Türkiye'nin kanser, biyoteknoloji ve akreditasyon enstitüleri olan bir ülke haline geleceğini, sağlıkta, bilimsel Ar-Ge'de insanlığa katkı sağlamadaki açığın, eksiğin kapatılabileceğini dile getiren Müezzinoğlu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nün, bu anlamda Sağlık Bakanı olarak kendisini en mutlu edecek icraatlardan biri olduğunu kaydetti.

1 MİLYON ÜCRETSİZ BİSİKLET DAĞITILACAK

Obeziteyle mücadelede kadınların rolü ve belediyelere ücretsiz bisiklet verilmesiyle ilgili soru üzerine Müezzinoğlu, yapılan araştırmaya göre vatandaşların mutlu olmak için sağlığı önemli gördüğünü, hastalıktan, özellikle de kanser, kalp krizi, şeker ve diğer kronik hastalıklardan korktuğunu anlattı.

Bu hastalıklara karşı tütünden uzak durulması, kötü beslenme ve hareketsiz yaşamdan kaçınılmasının büyük önem taşıdığını dile getiren Müezzinoğlu, gelecek 4-5 yılda sağlıklı beslenme ve hareketi ön plana çıkaracaklarını, sağlıklı yaşam kültürünü gençlere, çocuklara yerleştirmek için gayret göstereceklerini söyledi.

Müezzinoğlu, ailelerin, anne ve babaların bu konuda büyük rolü olduğunu ifade ederek, toplumun üçte birinin obez, üçte birinin fazla kilolu, üçte birinin de normal kilolu olduğunu, normal kiloluların oranını yüzde 50'lilerin üzerine çıkartmak istediklerini belirtti.

Bu mücadelede ilgili bakanlıkların sivil toplum örgütlerinin yer alması gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu, toplumun teşvik edilmesi için belediyelere her bir metrelik bisiklet yolu için bir bisiklet verileceğini, toplam 1 milyon bisiklet dağıtımının projelendirildiğini söyledi.

Kampüste bisiklet alanı oluşturan üniversitelerin de projeye dahil edileceğini bildiren Müezzinoğlu, öğrenci sayısı oranında bisiklet dağıtacaklarını, okul birincilerinin de bisikletle ödüllendirileceğini belirtti.

Bakan Müezzinoğlu, yerel yönetimlerden bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onaylı proje beklediklerini belirterek, belediyelerin bakanlığın vereceği bu bisikletlerin dörtte birini kartlı sistemin kurulacağı bisiklet parklarında vatandaşlara ücretsiz tahsis edeceğini anlattı.

Diğer bisikletlerin sivil toplum örgütleri ve öğrencilere dağıtılacağını, bir kısmını da belediyelerin istediği şekilde değerlendireceğini kaydeden Müezzinoğlu, bisikletlerin çocuk, genç ve yetişkinler için ayrı ayrı olacağını söyledi.

Müezzinoğlu, belediyelerden bu konuda çok talep geldiğini ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onaylı projesiyle gelen başvuruların sayısının az olduğunu ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti