İdrar kaçırma kabusunuz olmasın

Kadınlarda yaygın görülen idrar kaçırma hastalığının tedavi edilebilir bir durum olduğunu belirtildi.

İdrar kaçırma kabusunuz olmasın
İdrar kaçırma kabusunuz olmasın
GİRİŞ 27.03.2015 17:34 GÜNCELLEME 27.03.2015 17:37

İdrar kaçırmanın kadınların sıkça karşılaştığı konulardan bir tanesi olduğunu ifade eden Op. Dr. Jule Eser, bu rahatsızlığın çok zor doğumlardan sonra, fazla sayıda doğumlardan ya da iri doğumlardan sonra gerçekleşen bir durum olduğunu kaydetti.

İdrar kaçırmanın karın içi organlarını yerinde tutan bazı yapıların zayıflaması veya yırtılmasıyla gerçekleştiğini anlatan Op. Dr. Eser, “İdrar kesesi ve büyük abdest yapılan yerin şişkinliğe katılmasıyla birlikte rahimde aşağı doğru bir sarkma gerçekleşiyor. Bu da idrar kanalının açısını değiştirdiği için hastamız gülerken, öksürürken idrar kaçırmaya başlıyor. Kimi vakalarda bu idrar kaçırma tuvalete yetişememe tarzında da gerçekleşir. Bu gibi durumlardan cerrahi bir operasyonla kurtulmak mümkün. Lokal anestezi altında gerçekleştirdiğimiz bir operasyon. Bir gece hastanede yatış süresi yeterli olabiliyor. Bu ameliyat sırasında yine ön arka onarım dediğimiz vajinal daraltma ve estetik cerrahi ameliyatlarla yapılabiliyor. Aynı şekilde idrar kesesinin yukarıya doğru desteklenmesi sağlanarak idrar organlarını yerinde tutan bir yapı oluşturuyor.

Hasta sonraki döneminde çok rahat bir dönem geçiriyor. Tezgah üstü işler dediğimiz evinde işine gücüne bakabiliyor. Sadece bir süreliğine ağır kaldırmaktan kaçınmak gerekiyor. 1-1.5 ay kadar da cinsel aktivitelerini sınırlayacak. Bu şekilde cerrahiden fayda bulma oranı yüzde 80 civarında. Bu tür vakalara biz daha çok ürodinamik incelemeler yapıyoruz. Bu incelemelerden sonra operasyonun gerekliliğini yerine koyduktan sonra gerekli bir operasyon olduğunu tespit ettikten sonra cerrahiyi öyle uyguluyoruz. Bazı vakalarda cerrahiden sonra ilaç tedavi desteğine de ihtiyaç duyuyoruz. Sonuç olarak tamir edilebilir bir durum. Doğumun verdiği zararlardan bu tür bir operasyonla kurtulmak mümkün” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi