Bu ünite bebekleri hayata bağlıyor

FÜ Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlu Doç. Dr. Erdal Taşkın: "Biz burada yeni doğan bebeklerin cerrahi, dahili ve metabolik her türlü sağlık sorunuyla ilgilenebilecek bir hastaneyiz"

Bu ünite bebekleri hayata bağlıyor
Bu ünite bebekleri hayata bağlıyor
GİRİŞ 30.03.2015 11:37 GÜNCELLEME 30.03.2015 11:37

Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, hasta bebeklere umut ışığı oluyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinin yanı sıra diğer bölgelerden de hasta kabul eden ünite, yenilenen yüzüyle dünya standartlarında hizmet veriyor.

Ünite sorumlusu Doç. Dr. Erdal Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1998 yılında kurulan ünitenin, son bir yılda yapılan revizyonla hizmet kalitesini dünya standartlarına yükselttiklerini dile getirdi.

Kuvöz sayısının 25'ten 50'ye çıkartıldığını ve teknolojik imkanlarla donatılıp üst düzey bir ünite haline getirildiğini belirten Taşkın, "Dünyadaki tüm yenilikleri izleyip, takip edilebilecek nitelikteyiz. Ünite, yapılan yeniliklerle bölgeye hizmet eden bir referans merkezi haline geldi. Hastalarımızın yüzde 90'ı başka illerden geliyor" diye konuştu.

Doğumdan sonra ki ilk 28 günlük bebeklere baktıklarını ifade eden Taşkın, şunları kaydetti:

"Ancak bu 28 günlük bebeklerle sınırlı kalmıyor. Örneğin 24 haftalık doğan bir bebek, yaklaşık 34 haftayı buluncaya kadar yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yatmakta. Bazen de bebeklerin yatışları 6 aya kadar devam edebiliyor. Biz burada yeni doğan bebeklerin cerrahi, dahili ve metabolik her türlü sağlık sorunuyla ilgilenebilecek bir hastaneyiz. İlk gün ameliyatından tutun da sonrasında çıkabilecek tüm problemlere karşı tedavi çabalarımız sürmektedir."

Taşkın, Sağlık Bakanlığının istediği tüm personel ve teknik donatıya sahip olduklarını, ünitede her 3 bebek için bir hemşirenin hizmet verdiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Bunun yanı sıra hem personel davranışını hem de ünite içerisindeki durumu görmek amacıyla kapalı devre kamera sistemi bulunmaktadır. Bu şekilde hem hastalarımız hem de personelimizin takip edilmektedir. Ayrıca, ünitemiz 5 farklı birimden oluşmaktadır. Türkiye'de bazı merkezlerde bulunan el değmeden ilaç hazırlama ünitemiz var. Sağlık personelimizin bebeklere uyguladığı ilaçlar özel bölme ve akım gerektiren merkezde hazırlanıyor. Bu Türkiye'de iki merkezde yapılıyordu bizimki de üçüncü merkez oldu."

Taşkın, verilen yüksek kalitedeki hizmetle bebeklerin hayata tutunmasına yardımcı olduklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri