Rahat bir nefes alabilmek için...

Estetik burun ameliyatları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık yapılan operasyonların başında gelir.

Rahat bir nefes alabilmek için...
Rahat bir nefes alabilmek için...
GİRİŞ 01.04.2015 10:46 GÜNCELLEME 01.04.2015 12:46

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can, Fonksiyonel estetik burun operasyonu ciddi  tecrübe, sanatsal yaklaşım ve bilgi birikimi gerektiren zor bir ameliyat olduğunu söyledi.

Burnumuz insan sağlığı ve yaşam kalitesi açısından çok önemli bir organdır. Aynı zamanda yüzümüzün tam ortasında bulunan ve yüzümüze karakteristik özelliğini veren, estetik anlamda da önemli bir organdır.

Burnumuz solunum sistemimizin başlangıç noktasıdır. Sağlıklı nefes almamız , sağlıklı bir  burun yapısı ile olur. Aynı  zamanda aldığımız  havanın nemlendirilmesi, ısıtılması, aldığımız havadaki toz ve  partiküllerin filtre edilerek tutulması burun sayesinde olur. Koku alma duyusu burnumuz sayesinde gerçekleşir.  

Koku alma duyusu, tat alma ile direkt ilişkilidir. Koku almadaki azalma, tat alma duyusunda da azalma yapabilir. Burundan alınan sağlıklı hava , orta kulağımızın havalanmasını sağlar. Burnumuz, sesimizin  bize özgü olmasını sağlar. Burundan alınan sağlıklı hava bize dinçlik, zindelik  ve gençlik verir. 

Burnumuzun tüm bu fonksiyonları ile estetik görünümü birbiri ile etkileşim halindedir. Bu neden ile fonksiyonel estetik  burun ameliyatlarından bahsederken her şeyden önce sağlıklı nefes alabilen ama aynı zamanda güzel ve doğal görünen burundan söz etmek gerekir. 

Burun şeklinden memnun olmayan bir hasta için güzel yapılmış bir burun onu çok mutlu eder. Ama güzel  burun, asla  sadece  küçük bir burun değildir. Yüze uyumlu olan, yandan, önden, alttan, üstten  güzel  görülmelidir.

İşte  hem  görsel açıdan hem de burun fonksiyonları açısından çok iyi,  başarılı bir sonuç alabilmek için her şeyden önce burunun  analizi çok ama çok iyi yapılmalıdır. Burundaki  problemler hasta ile detaylı olarak konuşulmalı, tüm  sorunlar not edilmelidir. Burun öncelikle  çok özenle  muayene edilmeli,  tanıyı çok doğru  koymak için gerekli  görülürse  ek tetkikler yapılmalı ve görüntüleme yöntemleri  istenmelidir.

Hastanın önden yandan üstten alttan 45 derece yandan fotoğrafları çekilmelidir.

Bu  fotoğraflar üzerinde hasta ile detaylıca  konuşulup, ortak bir karara varılmalıdır. Bu verilerden sonra çok iyi bir burun analizi ve çok iyi bir ameliyat planlaması yapılmalıdır. Bu planlama doğrultusunda yeni geliştirilmiş  teknikler ile operasyon gerçekleştirilmelidir.

Ameliyatta burun orta bölmesindeki ( septum ) kemik ve  kıkırdak eğriliği düzeltilmeli,  burun eti şişliği mevcut ise yeterli oranda küçültülmeli, burun içinde polipler varsa temizlenmeli, kronik sinüzit  var ise bu temizlenmelidir. Böylece burun içinde havayolu açıklığı sağlanmalıdır. Ameliyat sonrasında burunun alacağı şekli  belirleyen en  önemli faktörler kişinin kemik, kıkırdak ve  yumuşak doku özelliklerinin yanı sıra kişinin iyileşme özellikleridir.

Fonksiyonel burun estetiğinin amacı, burunun şekli, büyüklüğü ve genel görüntüsünde değişiklikler yapılarak burunu yüz ile uyumlu, doğal olarak hoş görünen, sağlıklı nefes alabilen bir hale getirmek olmalıdır.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek