TC kimlik no ile SSK SGK sigorta primi sorgulayın

TC kimlik no ile SSK SGK sigorta primi sorgulama SSK sorgulama ve SGK sorgulama işlemlerinizi burada ki bilgiler ile kolayca yapabilirsiniz.

TC kimlik no ile SSK SGK sigorta primi sorgulayın
TC kimlik no ile SSK SGK sigorta primi sorgulayın
GİRİŞ 07.04.2015 09:07 GÜNCELLEME 07.04.2015 09:07

SSK SGK TC kimlik no ile sigorta primi sorgulama ve BAĞKUR borç sorgulama ve GSS borç sorgulama işlemleri için oluşturduğumuz bu haberimizde BAĞKUR  ve GSS borç sorgulama işlemleri hakkında bilgi edinebilir, bunun yanında BAĞKUR affı ve GSS affı hakkında son durumlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

SGK RANDEVU İÇİN TIKLAYIN

TÜM SGK SSK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYIN

GSS Borç Sorgulama ve BAĞ-KUR Borç Sorgulama

BAĞKUR borç sorgulama GSS borç sorgulama, BAĞKUR borç sorgulama nasıl yapılır?

BAĞKUR borç sorgulama işlemi, GSS borç sorgulama nasıl yapılır? GSS borç sorgulama işlemi, GSS affı var mı? BAĞKUR affı var mı? GSS, diğer bir adıyla Genel Sağlık Sigortası herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için geliştirilmiş olan bir uygulamadır.

Genel Sağlık Sigortası uygulaması ile SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı gibi herhangi bir kuruma bağlı olmayan kişilerin mağdur olmaması için getirilen bir sistemdir. Genel Sağlık sigortası kapsamına giren kişiler gelir testi yaptırmak zorundadırlar. Genel Sağlık Sigortası için gelir testi yaptıran kişiler gelir dağılımlarına göre belirli miktarda prim öderler. Genel Sağlık Sigortası kapsamına giren kişiler gelirleri doğrultusunda belirli primleri ödeyerek ve GSS borç sorgulama işlemi ile her türlü sağlık güvencelerinden ve sosyal hizmetlerden yararlanma şansına sahip olurlar.

SGK Hizmet Dökümü

SGK hizmet dökümü, sigortalı olarak çalıştığınız süreç boyunca, yapmış olduğunuz hizmetlerin bir arada toplanıp, bir sanal belge olarak oluşturulmasını kapsayan bir programdır. SGK hizmet dökümünüzü internet üzerinden öğrenmeniz ise oldukça kolay bir işlemdir. SGK’nın her bir kurumu için aynı yöntemler kullanılarak yapılan SGK hizmet dökümü işleminin ayrıntıları aşağıda anlatıldığı gibidir;

SGK hizmet dökümünüzü, iki değişik şekilde geliştirilmiş olan yöntemlerden yararlanarak yapabilirsiniz. Buna göre SGK hizmet dökümünüzü; ister, e-devlet kapısına giriş yapıp burada e-devlet şifrenizi kullanarak, isterseniz de, ESGM uygulamasına giriş yapıp burada her hangi bir şifre kullanmadan öğrenebilirsiniz. Bu durumda yapılması gereken işlemler şu şekildedir;

e-devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi ile yapılan SGK hizmet dökümü;

İlk adım olarak, e-devlet resmi web adresi olan  www.turkiye.gov.tr  adresine giriş yapınız. Daha sonra, burada açılan yeni sayfanın her iki tarafında yani, üst bölümün sağında ve sayfanın sol kenarında yer alan ‘E-Hizmetler’yazan alana geliniz.

Ardından, açılan yeni sayfanın sol bölümünde yer alan kısımdan,  ‘S’ harfini seçiniz ve sonrasında, S harfi ile başlayan hizmet seçenekleri arasından ‘Sosyal Güvenlik Kurumu’ yazan seçeneği işaretleyiniz. Buradan sonra ,  ‘SSK (4A)’,  ‘Bağkur (4B)’  ve  ‘Emekli Sandığı (4C)’şeklinde yer alan başlıkları göreceksiniz.

Düzenlenmiş olan bu SGK kurumları arasından kendinizin bağlı olduğu kurumu belirleyiniz.

Sonrasında, kurumunuz için düzenlenmiş olan hizmet dökümünü işaretleyiniz.
Daha sonra, açılan sayfada, ‘T.C kimlik numarası’ ve  ‘e-Devlet şifresi’şeklinde yer alanbölümleri doldurunuz. SGK hizmet dökümü sorgulaması için son aşama olarak, kimlik doğrulama işlemlerinizin yapılması için gerekli olan kişisel bilgilerinizi, sayfada düzenlenmiş olan ilgili bölümlere doldurunuz.

ESGM uygulaması üzerinden şifre kullanılmadan yapılan SGK hizmet dökümü;

İlk adım olarak,‘esgm.sgk.gov.tr’   adresine giriş yapınız ve burada açılacak olan yeni sayfanın sağ üst bölümünde bulunan ‘E-SGK’ yazan başlığa tıklayınız.
Bir sonraki aşamada, bu sayfada bulunan  ‘E-Hizmetler’ yazan bölüme geliniz.
Daha sonra, bu bölümün altında bulunan ‘E-Hizmetler Uygulaması’ yazan alana geliniz.
Devamında, açılan bu yeni sayfada bulunan,  ‘E-Hizmetler Giriş Ekranı’ adı ile düzenlenmiş olan bir tablo göreceksiniz.

Eğer Türkiye vatandaşı iseniz, bu tabloda yer alan  ‘T.C’ ibaresini işaretleyiniz ve ardından, karşınıza gelecek olan yeni sayfada bulunan;

‘T.C Kimlik Numarası’ , ‘İl’,  ‘Doğum Yılı’,  ‘Cilt Numarası’ ve ‘Güvenlik Kodu’şeklinde oluşturulmuş olan alanları istenilen şekilde doldurunuz.
Sonrasında, ‘Bilgileri Sorgula’ yazan butona tıklayınız.

Bu işlemlerin devamında, en son aşama olarak, bu sayfanın  üst tarafında yer alan kurumlar içinden, işlem yapmak istediğiniz kurumu, yani kendi bağlı olduğunuz kurumunuzu seçiniz. Daha sonra, hizmet dökümü sorgulaması işleminizi gerçekleştiriniz.

SSK 

SGK-SSK, Sosyal Sigortalar Kurumunun kısaltmasıdır. SGK-SSK günümüzde birçok vatandaşın yardımına koşar. SGK-SSK yani Sosyal Sigortalar Kurumu;  yardıma ihtiyacı olan, geliri düşük ailelerin başka kişilere muhtaç olmadan kendi geçimlerini sağlayabilmeleri için yardım amaçlı kurulmuş bir kurumdur. SGK-SSK sayesinde hastanelerde herhangi bir ücret ödemeden vatandaşlar muayene olabilmektedir. SGK-SSK kurumuna bağlı olmadıkları takdirde hastanede muayene ücreti, tahlil ücreti ve röntgen ücreti gibi birçok ücret ödemek zorunda kalacaklardı. Vatandaşın muayene ve hastane masrafları bağlı olduğu bu SGK-SSK kurumu tarafından devletten aldığı para ile karşılanmaktadır.

SGK-SSK kurumundan belirli bir süre sonra emekli de olabilirsiniz. Sigortalı olarak SGK-SSK kurumuna bağlılığınızda belirli şartları yerine getirdikten sonra emekli olabilirsiniz. Her çalışan vatandaşın gelecek adına hayali emekliliktir. SGK-SSK kurumuna ait emeklilik şartları tamamlaması gereken yaş, tamamlanması gereken prim ödeme gün sayısı ve tamamlanması gereken sigortalılık süresi şeklinde üç ayrı kategoride incelenmektedir. 

SGK NEDİR?

SSK-SGK, Sosyal Sigortalar Kurumunun kısaltılmış halidir. İnsanların çalışma hayatında da yaşlandıklarında da yaşam kalitesini etkileyecek olan en önemli etken sosyal güvence içinde olmaktır. Sosyal güvenlik, vatandaşların kazanmış olduğu gelirlerini göz önünde bulundurmadan toplum huzurunu bozan sosyal tehlikelerin vermiş olduğu zararlardan primli veya primsiz olarak, vatandaşın sosyal tehlikeler sonucunda kurtarılma güvencesidir. Ülkemizde sosyal güvenlik hakkı Anayasamızın 60. Maddesinde belirtilmiştir. Anayasamızın 60. Maddesi “Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar” hükmüdür.
Sosyal güvenlik kavramı yani SSK-SGK, mesleki veya sosyal risk sebepleri yüzünden geliri veya kazancı azalmış olan vatandaşların başka kimselere muhtaç olmadan, geçinme ve yaşama ihtiyaçlarını sağlayan bir sistem olarak da tanımlanır.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde SSK-SGK yeniden düzenlenmiş ve eşit ve adil bir yapıya kavuşturmak amacı ile yenilikler yapılmıştır. 2006 yılında farkı vatandaşlara hitap eden SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumları tek bir çatı altında yani SSK-SGK çatısı altında toplanmıştır.

SSK-SGK kurumuna bağlı olarak da emeklilik haklarından faydalanabilirsiniz. Denildiği gibi SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumları SSK-SGK çatısı altında toplanmaktadır. Bağlı olduğunuz bu kurumlardan herhangi birisine ait çalışmalarınızı devam ettirip emeklilik şartlarını tamamladıktan sonra emeklilik hakkınızı kullanabilirsiniz. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklilik şartları hepsi için farklıdır. Ortak olan sadece hepsinde de tamamlanması gereken yaş, tamamlanması gereken hizmet süresi ve tamamlanması gereken prim ödeme gün sayısı vardır. Yalnız bu şartlar her kurum için farklı belirlenmektedir. Kadınlar için ve erkekler için de farklılık göstermektedir. SSK-SGK çatısı altında toplanan tüm bu kurumlardan bağlı olduğunuz kuruma ait olan emeklilik şartlarını öğrenebilir, ne zaman emekli olacağınız konusundan tahmini bir hesaplama yapabilirsiniz.

Vatandaş SSK-SGK çatısı altında toplanan  kurumlardan bağlı olduğu kurumun üç kategoride altındaki şartları yerine getirdikten sonra emekli olabilir. Vatandaş bağlı olduğu kurumunda belirli bir süre geçirip emeklilik şartları tamamlandıktan sonra SSK-SGK vatandaşa ödediği prim miktarına bağlı olarak emeklilik maaşı bağlar.  Tüm bunlar sayesinde vatandaş SSK-SGK’ya bağlı olan kurumlardan herhangi birine bağlı olduğu sürede ve emeklilik döneminde vatandaşlar başka kişilere muhtaç olmadan hayatına devam edebilir. SSK-SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak vatandaş hem devlet güvencesi altına girmiş hem de sırtını devlete yaslamış olacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor