Ayağının kesilmesi kök hücre tedavisiyle önlendi

Sol bacak damarları tıkalı olan Halil Kuru'nun ayağının kesilmesi, kök hücre tedavisiyle önlendi.

Ayağının kesilmesi kök hücre tedavisiyle önlendi
Ayağının kesilmesi kök hücre tedavisiyle önlendi
GİRİŞ 06.04.2015 17:32 GÜNCELLEME 06.04.2015 17:32

Denizli'de yaşayan ve sol bacağında damar tıkanıklığı olan Halil Kuru, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde uygulanan kök hücre tedavisiyle sağlığına kavuştu.

PAÜ Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Önem, yaptığı açıklamada, ayağındaki dolaşım bozukluğuna bağlı şiddetli ağrı nedeniyle hastaneye başvuran Halil Kuru'nun damar yapısının by-pass ameliyatına uygun olmadığını belirtti.

Uygulanan ilaç tedavisinin faydalı olmadığını ve ayağın kesilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını bildiren Prof. Dr. Önem, "Uyguladığımız kök hücre yöntemi ile tıkalı olan damar bölgesinde 1-1,5 ay içerisinde yeni damarlar oluşacak. En önemlisi de hastamızın bacağının kesilmesini bu yöntemle engelledik. Kök hücre tedavisi damar sertliği nedeniyle ayak damarları için yaptığımız ameliyatlara alternatif bir yöntem değil, ameliyattan fayda görme şansı olmayan, ayakta kanlanma bozukluğuna bağlı şiddetli ağrısı olan ve uzuvlarını kaybetme riski altında olan hastalara uyguladığımız bir yöntemdir."

Prof. Dr. Gökhan Önem, kök hücre tedavisinin olumlu sonuçlar vermesiyle ayakları kesilme tehlikesi altında olan hastalara bu tedavinin bir umut olabileceğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...