Müezzinoğlu’ndan uzman hekimlere müjde

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’de 20 bin hekim açığı bulunduğunu, bu açığı 1-2 yıl içerisinde kapatacaklarını söyledi.

Müezzinoğlu’ndan uzman hekimlere müjde
Müezzinoğlu’ndan uzman hekimlere müjde
GİRİŞ 19.04.2015 17:30 GÜNCELLEME 19.04.2015 17:30

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, seçim çalışmalarına dağ ilçelerinden başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili adayı Cemalletin Kani Torun ile birlikte Keles ve Orhaneli ilçelerini ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, çocuklarla yakından ilgilenerek oyuncak dağıttı.

AK Parti ilçe teşkilatına hitap eden Müezinoğlu, sağlık alanında çok hizmetler yaptıklarını ifade ederek, “Biz iktidara geldiğimizde bu ülkede toplam ambulans sayısı 614 tane idi. Bunların yarısında da tıbbi cihaz ve donanım yoktu. Yarısı da mazotunu doldurursa hastayı almaya gidiyorlardı. Turist için ülkesinden gelen ambulansı görünce, ’Biz o günleri görmeyiz. Bir bunu başaramayız. Bir rüyamızda görsek bile buna inanmayız’ diyorlardı. Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sözüyle AK Parti kuruldu. Şuan geldiğimiz noktada günlerce konuşabileceğimiz hizmetler var. Allah’a şükürler olsun, bugün artık vızır vızır karadan, denizden, havadan giden ambulanslarımız var. Dünyanın acil hizmetlerinde en önde gelen ülkelerinden biriyiz. Bunun bir sahibi var. O da millet. O sahipliği gören bir kişi vardı, o da Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

Hastanede hastalara yaptıkları ziyareti anlatan Müezinoğlu, “Hastalarımız, doktorumuzu, uzmanını yanında görecek. İlçe ziyaretlerinde hastalarımızı ziyaret ettik. Gerçekten buralara güzel hastaneler yapılmış. Hastalarımız kendisi için dua etmiyor, bize, cumhurbaşkanımıza dua ediyor. ‘Rabbim bana şifa versin’ demiyor, ‘Rabbim, size daha çok hizmet etmeyi nasip etsin’ diyor. Bu duaların karşılığını size daha geniş bir şekilde döndürmemiz lazım” diye konuştu.

"TEK DERDİM VAR ODA HEKİM AÇIĞI"

Sağlık Bakanı olarak tek bir derdinin olduğuna dikkat çeken Müezzinoğlu, “Tek bir derdim var, o da hekim açığı. 20 bin uzman hekim açığı olan bir ülkeyiz. Önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde açığımızı azaltacağız. Çünkü bu ülkenin vizyonunu okuyamayanlar, değer vermeyenler, 2007 yılına kadar ‘Türkiye’de hekim fazlası var. Tıp Fakültesi’ne daha fazla öğrenci alınmasın’ dedi. YÖK Başkanı değiştikten sonra 2007’de ilk defa 2 bin 500 kontenjan arttırımı yaptık. Sonra devamı geldi. İnşallah hekim olarak başlayan öğrenciler daha sonra uzman olarak hizmet edecek. Hekim, hemşire 24 saat vatandaşın yanında olacak. Çünkü, sağlık cumartesi, pazar demiyor. Hekim açığını kapatmak için gece gündüz çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu daha sonra, Keles ve Orhaneli’de esnafı ziyaret etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü