Aşı Haftası

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Cerit: - "Aşı, insan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs ve bakteri gibi mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak, mikropların salgıladığı etkilerinin oradan kaldırılarak geliştirilen biyolojik maddedir"

Aşı Haftası
Aşı Haftası
GİRİŞ 21.04.2015 16:09 GÜNCELLEME 21.04.2015 16:09

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, "Aşı, insan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs ve bakteri gibi mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak, mikropların salgıladığı etkilerinin oradan kaldırılarak geliştirilen biyolojik maddedir" dedi.

Cerit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de her yıl olduğu gibi bu yılda 20-25 Nisan'da Aşı Haftası etkinlikleri düzenlendiğini söyledi.

Aşıların belirli bir hastalığa yakalanmadan önce kişilere uygulanarak bağışıklanmasının sağlandığını ifade eden Cerit, aşı ile vücutta savunma mekanizmasının uyarıldığını belirtti.

Kişilerin aşılandığı hastalıklara karşı dirençli olduğunu vurgulayan Cerit, "Aşı, insanları hastalıklardan ve onun kötü sonuçlarından koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır. Aşı, insan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs ve bakteri gibi mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak, mikropların salgıladığı etkilerinin oradan kaldırılarak geliştirilen biyolojik maddedir. Aşılar, insanların hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin uyarılmasına, vücudun direnç kazanmasına neden olur. Vücutta savunma mekanizması uyarılır ve hastalık etmenlerinden korunması sağlanır."

Cerit, ayrıca Aşı Haftası'na dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenleneceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti