Doğum günü hediyesi beş yıldır beklediği böbrek nakli oldu

Gaziantep'te beş yıldır böbrek hastalığıyla mücadele eden 13 yaşındaki Zehra Babacan, doğum gününde kadavradan yapılan nakille sağlığına kavuştu.

Doğum günü hediyesi beş yıldır beklediği böbrek nakli oldu
Doğum günü hediyesi beş yıldır beklediği böbrek nakli oldu
GİRİŞ 05.05.2015 16:05 GÜNCELLEME 05.05.2015 16:05

Özel bir hastaneden yapılan açıklamaya göre, Babacan'ın rahatsızlanması üzerine yapılan tetkiklerde böbreğinin birinin doğuştan küçük, diğerinin de görevini yapamaz duruma olduğu belirlendi. Teşhisin ardından ilaç tedavisine başlanan Zehra, son bir yıldır da diyalize girmeye başladı.

Kadavradan nakil için hastaneye başvuran Babacan ailesine mutlu haber, kızlarının doğum gününde verildi.

Anne Zeynep Babacan (41), tedavinin ilk evrelerinde kızına böbreğini vermek istediğini ancak şeker hastası olduğu için naklin yapılamadığını belirtti. Oğlunun da nakil için başvuruda bulunduğunu ancak her ikisi de 18 yaşından küçük olduğu için naklin gerçekleşmediğini ifade eden Zeynep Babacan, hastaneden kısa bir süre sonra kadavradan uygun bir böbrek bulunduğu haberini aldıklarını ve çok mutlu olduklarını vurguladı.

Zehra Babacan da günde dört kez 30'ar dakika diyalize girdiği için okula gitmekte zorluk yaşadığını, artık sağlığına kavuştuğu için daha rahat hareket edebileceğini söyledi.

Ameliyat tarihinin kendisi için çok önemli olduğunu anlatan Babacan, şunları kaydetti:

"Kadavra çıktığını öğrendiğimde annem yanımdaydı. Haberi alınca çok mutlu oldum, annemle birbirimize sarıldık. Doğum günümde kadavradan yapılan nakille sağlığıma kavuştum. Ameliyat tesadüfen doğum günüme denk geldi. Bu benim hayatımda aldığım en güzel hediye oldu. Artık okuluma ve hayatıma daha sağlıklı devam edeceğim için çok mutluyum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi