e-Nabız nedir? e-Nabız nasıl kayıt olunur

e-Nabız'a büyük ilgi gösterildi. Kişisel sağlık kaydı sistemi "e-Nabız", Letonya'daki "e-Sağlık Haftası"nda tanıtıldı İşte e-Nabız bilgileri

e-Nabız nedir? e-Nabız nasıl kayıt olunur
e-Nabız nedir? e-Nabız nasıl kayıt olunur
GİRİŞ 14.05.2015 11:21 GÜNCELLEME 14.05.2015 11:21

Kişisel sağlık kaydı sistemi "e-Nabız", Letonya'nın başkenti Riga'da gerçekleştirilen "e-Sağlık Haftası"nda tanıtıldı. Peki e-Nabız nedir? e-Nabız kayıt işlemleri nasıl yapılır? 

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı, Letonya Sağlık Bakanlığı ve HIMSS Avrupa tarafından organize edilen e-Sağlık Haftası'na katılan bakanlık, etkinlikte, dünyadaki en gelişmiş e-sağlık uygulamalarından biri olan kişisel sağlık kaydı sistemi "e-Nabız" ile yer aldı.
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci ile Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje ve Yazılım Geliştirme Koordinatörü Serkan Atagün'ün bakanlığı temsil ettiği etkinlikte, bakanlık tarafından geliştirilen ve dünyadaki sayılı e-sağlık örneklerinden biri olan uygulamanın sunumu yapıldı, açılan stantta da uygulama tanıtıldı.
Dijital sağlık alanında dünyada bir ilk olan ve Riga'da tanıtıma çıkan e-Nabız, dünyanın önde gelen IT şirketlerinin ve üst düzey yöneticilerin beğenisini kazandı.

Açıklamada ayrıca, etkinlikte gerçekleştirilen ikili görüşmelerde, gelişmiş ülkelerin yıllardır bunu başarmaya çalıştığı ancak Türkiye'nin bunu kısa bir zamanda tamamlayarak toplumun hizmetine sunmasının büyük bir başarı olduğunun belirtildiği vurgulandı.

Etkinlik, 2 binin üzerinde katılımcı, kamu ve özel sağlık sektörünün temsilcileri, küresel liderler, klinisyenler, hastane ve IT yöneticileri ile üst düzey davetlilere ev sahipliği yaptı.
e-Sağlık Haftası kapsamında, Üst Düzey e-Sağlık Konferansı, Sağlık Bilişimi Dünyası Konferansı ve Fuarı ile Mobil Sağlık Zirvesi gerçekleştirildi.
Üç gün süren etkinlik, bugün sona erdi.

e-Nabız: Kişisel Sağlık Sistemi'ni iOS ve Android tabanlı telefonlara indirilebilir ya da internet sitesine girerek işlemlerinizi görebilirsiniz. Bu siteye ya da uygulamasına şifrenizle giriş yaptıktan sonra tüm sağlık tesisi ziyaretlerinizi, randevu, tanı, tedavi, reçete bilgilerinize, tetkik sonuçlarınıza ve güncel sağlık bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Tüm bu bilgileri ayrıca doktorunuzla da paylaşarak, gereksiz tetkik ve muayene olmak gibi durumlardan da kurtulabilirsiniz. Uygulamaların indirme linklerine Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde http://www.saglik.gov.tr/TR/belge/1-39794/e-nabiz.html adresinden ulaşabilirsiniz.

e-Nabız'a büyük ilgi gösterildi. Kişisel sağlık kaydı sistemi "e-Nabız", Letonya'daki "e-Sağlık Haftası"nda tanıtıldı. e-Nabız ile ilgili haber detaylarını haberimizde sizlerle paylaştık.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı