Darende SKB üyesi oldu

Darende Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine (SKB) üye oldu.

Darende SKB üyesi oldu
Darende SKB üyesi oldu
GİRİŞ 23.05.2015 11:29 GÜNCELLEME 23.05.2015 11:29

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, SKB'nin Gebze'de gerçekleştirdiği Meclis toplantısında büyükşehir, il ve bazı ilçelerin müracaatları değerlendirildi. Yapılan oylamayla Darende Belediyesi SKB’nin 50. üyesi olarak kabul edildi.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, toplantıda, yaşanabilir ve sağlıklı kentler için sağlık ve sağlığı ilgilendiren tüm kentsel ve çevresel konularda eşitsizlikleri azaltmak amacıyla uzun yıllar İl Sağlık Müdürlüğü ve doktorluk yapmış bir belediye başkanı olarak birliğe üye olmanın avantajlarından yararlanacaklarını söyledi.

Üye kentlerin aktif olarak deneyimlerini paylaşmaları, sorunları aktarmaları, ortak projeler geliştirmeleri, uluslararası düzeyde temsil edilebilme ve ortak ihtiyaçlarının çözümlerini sağlayacak hareketin içerisinde yer almanın Darende başta olmak üzere birliğe yeni katılan il ve ilçelere artı değer katacağına inandığını vurgulayan Eser, üye olan yerel yönetimlerin belediyecilik hizmetleri yanı sıra, sağlık, planlama, çevre, konut, ulaşım, eğitim, güvenlik ve benzeri sağlıklı kent konularıyla ilgili tecrübeler, bilgi, belgeler ve proje deneyimleri aktarılarak yeniden şekillendirileceğini kaydetti.

Şehirleri sağlıklı geliştirmek zorunda olduklarını belirten Eser, “İnsanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi görev edinerek güven ve huzur ortamı içinde çevre, insan sağlığı ve kültürel varlıklara saygılı, nitelikli kentsel altyapıya sahip, estetik ve konforlu bir kent yaratmaya katkıda bulunmak istiyoruz. Bu saydığım değerleri böylesi birlikteliklerle daha kolay oluşturacağız” diye konuştu.

Eser, birliğin düzenlediği seminer ve toplantılardan birine Darende Belediyesi olarak evsahipliği yapmak istediklerini belirterek, katılımcıları maneviyat, tarih ve kültür şehrine davet etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü