TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Ünüvar:

"Sağlık alanında attığımız en önemli adımlardan olan şehir hastanesi ile ilgili süreç hızla ilerliyor. Şehir hastanesi Adana'nın vizyon projelerinden birisidir"

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Ünüvar:
TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Ünüvar:
GİRİŞ 25.05.2015 18:51 GÜNCELLEME 25.05.2015 18:51

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Adana'da, sağlık alanında attıkları en önemli adımlardan olan şehir hastanesi ile ilgili sürecin hızla ilerlediğini söyledi.

Ünüvar, yapımı devam eden bin 550 yatak kapasiteli Adana Şehir Hastanesi inşaatı ile ilgili Rönesans Sağlık Yatırım yetkililerinden bilgi aldı.

Şehir hastanesi projesinin Adana için belki de bu yüzyıldaki en önemli projelerden olduğunu belirten Ünüvar, "Sağlık alanında attığımız en önemli adımlardan olan şehir hastanesi ile ilgili süreç hızla ilerliyor. Şehir hastanesi Adana'nın vizyon projelerinden birisidir" dedi.

Ünüvar, hastanenin 19 Mayıs 2017'de bitirilmesi yönünde mutabakata varıldığını aktararak, şöyle devam etti:

"Önümüzde 2 yıldan daha az bir süre var. Bu çok farklı yönleri olan, çok boyutlu ve kapsamlı bir proje. Sadece bir finansman değil. Burada hem kamuya hem özel sektöre düşen bir takım görev ve sorumluluklar var. Şehir hastanesi Adana için özellikle sağlık turizmi açısından çok önemli bir potansiyeli de beraberinde getirecek. Bu hastaneye ne kadar fazla yurtdışından hasta çekebilirsek, hem ülkemiz hem şehrimiz için o kadar büyük bir istifadeyi beraberinde getirmiş olacağız."

Ünüvar, 29 ilde 34 şehir hastanesinin yapıldığını anımsatarak, Adana'da 19 Mayıs 2017'de güzel bir sağlık tesisi ve işletim modeli ile vatandaşların karşısına çıkacaklarını bildirdi.

"49 bin ton demir kullanılacak"

Hastane hakkında bilgi veren Ünüvar, "Burada 49 bin ton demir kullanılacak. Bunun 20 bin tonu kullanıldı. İşin inşaat boyutu olanca hızıyla devam ediyor. Burada 100 bin metrekarelik yeşil alan da olacak. Ayrıca hastanede 55 ameliyathane, çok sayıda yoğun bakım ünitesi ve farklı laboratuvar görüntüleme sistemleri bulunacak" diye konuştu.

Ünüvar, hastanede 5 bin kişinin istihdam edileceğini belirterek, bunun Adana için önemli olduğunu söyledi. Ünüvar, hastane projesinin Avrupa'da kalite ödülü aldığını, depreme de dayanıklı olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin