Bembeyaz dişlere sahip olmak elinizde!

Kalıcı ve dişlere zarar vermeyecek olan bir beyazlatma yöntemi ile dişlerinizi beyazlatın

Bembeyaz dişlere sahip olmak elinizde!
Bembeyaz dişlere sahip olmak elinizde!
GİRİŞ 27.05.2015 16:01 GÜNCELLEME 27.05.2015 16:01

Geçmiş yıllardan beri insanların dişleri hususunda en büyük zaaflarının onların beyazlığı olduğunu belirten Diş Hekimi Dt. Beyza Ünal, kalıcı ve dişlere zarar vermeyecek olan bir beyazlatma yöntemi arayışının da şimdilerde kullanılan beyazlatma jelleriyle sağladıklarını dile getirdi.

Dişleri renklendiren maddelerin ( sigara, kahve, çay, kola vb. ) fazla tüketiminden ve bu maddelerin diş yüzeyinden fırçalamayla etkin şekilde uzaklaştırılamaması, eski dolgu, protez ve kaplamalar, antibiyotik kullanımı, aşırı flor tüketimi dişlerin lekelenmesine sebep olan başlıca nedenlerdir. Beyazlatmanın, dişlerin yapısında oluşan renklenmeleri giderme işlemi olduğunu belirtildi.

Bu lekelenmelerin giderilmesi için uygulanan beyazlatma işlemi iki şekilde yapılmaktadır 

1.    Klinikte hekim gözetimi altında yapılan beyazlatma işlemi,
2.    Hastanın ağız ölçüsüne göre hazırlanmış plaklar vasıtasıyla kendi evinde uyguladığı beyazlatma işlemi olarak iki yöntem bulunmaktadır.

Diş Beyazlatma İşlemi Kimlere uygulanabilir?

Hemen hemen herkese uygulanabildiğini vurgulayan Dt.Ünal,  öncesinde hekim tarafından ağız içinin kontrol edilmesi gerektiğini, koyulacak teşhise göre de hastanın beyazlatmaya uygun olup olmadığının değerlendirilmesi gerekmektedir şeklinde açıklamalarda bulundu.

Diş Beyazlatma İşlemi Güvenilir Bir Yöntem midir?

Yapılan araştırmalara göre diş hekimi gözetimi altında yapılırsa son derece etkili ve güvenili bir yöntemdir. Uygulanan beyazlatma malzemesi camsı özellikte olan minenin üzerindeki deliklerden alttaki dentin dokusuna sızarak oksijenasyonla beyazlatmayı sağlamaktadır şeklinde konuştu. Bu sebepten dişin zarar göreceği her hangi bir durum da söz konusu olmadığını belirtti.

Dişler Beyazlatıldıktan Sonra Eski Haline Döner mi?

Beyazlatılan dişler bir kaç yıl beyaz kalır. Fakat bu süre kişiden kişiye de değişir. Yeme içme alışkanlıkları, fırçalama alışkanlığı, sigara gibi faktörler dişlerin beyaz kalma süresini de etkiler. Geri dönüşüm olduğunda da dişlerin eskisinden daha sarı olması gibi bir durum söz konusu değildir.

LAZER Destekli Diş Beyazlatma Nedir?

Bu yöntemde yine bir miktar jel kullanıldığını dile getiren Dt. Beyza Ünal. Farkının; LED veya diod lazer destekli bir ışık kaynağının varlığı ile yüksek enerjili özel bir ışık demetinin de uygulanıyor olması olduğunu belirtti. Bu sayede hem süre kısalır hem de kullanılan jel daha aktif bir forma girerek etkinliği artar.

Tedavinin Başarılı Olması İçin Neler Önemlidir?

•    Kullanılan ilacın içeriği ve dozajı
•    İlacın kullanımına uygun olarak uygulanması
•    İşlem sonrasında kazanılması gerekli iyi bir ağız hijyen eğitimi
•    Kahve, çay, sigara gibi renklenmeye sebep olan unsurlardan uzak durulması, en azından azaltılması
•    Tedavinin daha uzun süreli olması için senede bir iki defa takviye edici uygulamalarla desteklenmesi önemli faktörlerdendir.

Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda; dişlerinin renginden memnun olmayan kişiler için beyazlatma (bleaching) iyi bir tedavi seçeneği olarak hastaların yüzünü güldüren sonuçlar sunuyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi