Hangi bayan güzel olmak istemez ki…

Hem fiziğiyle, hem yüz hatları ile çekici ve baştan aşağı alımlı olmak…

Hangi bayan güzel olmak istemez ki…
Hangi bayan güzel olmak istemez ki…
GİRİŞ 27.05.2015 16:14 GÜNCELLEME 27.05.2015 16:14

İşte bu soruları yanıtlayacak olan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Haytoğlu bunu nasıl gerçekleştirebileceğinizi, neler yapmanız gerektiğini, hatta hayatınızı bile şekillendirebilecek formülleri anlattı. 

Estetik tam olarak nedir? Herkese uygulanabilir mi?

Estetik, sanatta ve yaşamda güzelliğin kuramsal bilimidir.  İnsanda doğallık ve fonksiyonellik ile özdeşleşmiştir. Vücudunun herhangi bir bölgesinden hoşnut olmayan ve kusurlarının giderilerek, kendisindeki potansiyel güzelliği ortaya çıkarmak isteyen her insana uygulanabilir. Önemli olan müdahale edilecek alanın etrafındaki organlar ile uyumlu olmasını sağlamaktır.

Vücut şekillendirme nedir? Kimlere uygulanır?

Herhangi bir nedenle formu bozulmuş olan vücudun herhangi bir yerinin, kusurlarının azaltılarak yeniden şekillendirilmesidir. Gebelik sonrası vücudunda gevşemeler, sarkıklıklar, çatlaklar ve form bozuklukları olan kişilere; Kendi iradesi ile diyet ve egzersiz yaparak kilo vermiş ve tartı üzerinde istenilen kiloya ulaşmış fakat ayna karşısında istediği vücuda ulaşamamış insanlara;  Obezite cerrahisi sonrası yüksek miktarda kilolar verip, vücutlarının birçok yerinde sarkmalar, gevşeklikler ve şekil bozuklukları meydana gelmiş kişilere uygulanabilir. 

Vücut şekillendirme planlaması nasıl yapılır? Hangi bölgelere uygulanır? Aynı anda kaç bölgeye uygulama yapılabiliyor?

Vücut şekillendirme işlemlerinin kişiye özgü tasarlandığını vurgulayan Op. Dr. Gökhan Haytoğlu, tepeden tırnağa deforme olmuş tüm bölgelerin değerlendirmeye alındığını belirtmekte. Mümkün olduğunca en az sayıda operasyon ile en fazla sayıda bölgenin güzelleştirilmesi amaçlanmaktadır. Hastaların büyük bir kısmında tek seans yeterli olabilmekte. En fazla uygulanan kombinasyonlar içerisinde; sırt bel ve popoya liposuction ile yağ alma işleminin ardından alınan yağlar ile popolara hacim ve şekil vermek, ardından aynı anda hastalara meme toparlama ve karın germe işlemlerini bir arada yaparak yeni ve diri bir vücut oluşturulmak temel amaçtır. 

Vücut güzelleştirme estetiğinde; Mümkün olduğunca en az sayıda operasyon ile en fazla sayıda bölgenin güzelleştirilmesi amaçlanmalı…

Ameliyattan sonra neler yapılmalıdır?

Ameliyat biter bitmez hastalara korse ve destekleyici giysiler giydirilmelidir şeklinde açıklama yapan Op. Dr. Gökhan Haytoğlu, giysilerin üç hafta kullanılması hastalar açısından avantajlı olabilmektedir.

Ameliyat olunan gece mutlaka hastalar yürüyüş yapmalı. Genelde 1, nadiren de 2 gece hastanede müşaade altında kalınabiliyor. 3. gün hastalar evlerinde duşlarını alabilmektedir.Basit ağrı kesiciler ile ağrılar kontrol altına alınabiliyor. Birinci haftanın sonunda hastalar işlerine rahatlıkla dönebilmektedirler.

Erkeklere ne gibi uygulamalarda bulunuyorsunuz?

Op. Dr. Haytoğlu, özellikle yaz aylarına girerken plaj vücudu da denilen, daha kaslı ve fit bir görünüm için erkeklerden artan talepler gelmekte diyerek sözlerine şöyle devam etti; Bu tür uygulamalarda yağ şekillendirme cerrahisi yapılarak özellikle halk arasında baklava kasları da denilen karın kasların belirginleştirilip, göğüs kaslarının daha geniş ve şişkin görünmesini sağlanabilmektedir.

Yüz gençleştirme işlemlerinden bahseder misiniz?

Yüz gençleştirme işlemlerini ameliyatlı ve ameliyatsız teknikler olarak ayırmanın mümkün olabileceğinden bahseden Haytoğlu, uygulamaların günümüzde daha fazla rağbet görmekte olduğunu belirtti.

Yüz gençleştirmede en fazla uygulanan tedavi yöntemleri arasında; hyalüronik asit dolguları ile yüzde gerekli yerlere hacim ve şekil vermek, botox uygulamalarıyla yüzdeki derin kırışıklıkları azaltarak daha genç bir görünüm kazandırmasına ve PRP(kök hücre) tedavileri ile cilde canlılığını nemliliğini geri kazandırmasına yardımcı olmak 

Annelik estetiğinden de bahseder misiniz?

Annelik estetiği, doğum sonrası vücutta oluşan istenmeyen değişikliklerin tek seansta düzeltilmesidir. Gebelik sonrası memelerde oluşan sarkıklıkların, hacim kayıplarının ve pörsümelerin karın ve bel kısmındaki gevşeklik, çatlaklar ve yağlanmaların birlikte düzeltilerek annelerin daha sıkı ve fit bir vücuda sahip olması için yapmakta 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz