Sigarayla mücadele edenler ödüllendirildi

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, tütün kontrol çalışmalarına katkı sağlayan kurum, kuruluş ve kişilere Dünya Tütünsüz Günü kapsamında ödül verdi

Sigarayla mücadele edenler ödüllendirildi
Sigarayla mücadele edenler ödüllendirildi
GİRİŞ 29.05.2015 14:56 GÜNCELLEME 29.05.2015 14:56

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından tütün kontrol çalışmalarına katkı sağlayan kurum, kuruluş ve kişilere ödül verildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Tütünsüz Günü kapsamında bir otelde yapılan törene, Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ve Bursa Halk Sağlığı Müdürü Özcan Akan ile diğer davetliler katıldı.

Türkiye'nin sigarayla mücadelede kararlı adımlar attığını belirten Güngör, ''Sigaranın insan sağlığına verdiği zararlar ortada ve bizler için insan hayatı her şeyden önemlidir. Devletimiz kapalı alanlarda sigara içilmemesi adına üzerine düşeni yapıyor ancak vatandaşlarımız da kapalı alanlarda sigara içilmesine müsaade etmeyerek, kuralların çiğnenmesine taviz vermemeli. Gördüğümüz ihlalleri ihbar etmeliyiz çünkü sigara yalnız içeni değil ortamda bulunan yani pasif içicileri de etkiliyor'' ifadesini kulandı.

Akan ise sigara ve tütün alışkanlığının önlenebilir halk sağlığı sorunu olduğuna değinerek, ''Kanserin de en önemli sebeplerinden biri olan sigara ile mücadelede özellikle dumansız hava sahasının ihlaline geçit vermeyeceğiz. Şu an ilimizde 27 adet tütün kontrol ekibi bulunmakta ve bu ekiplerimiz gece gündüz çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca yine pasif içiciliğe karşı vatandaşlarımızı korumak adına Tütünsüz Kurum Projesini hayata geçirdik. Projemizle iş yerlerinin açık alanlarında bile sigara kullanmayan vatandaşlarımızı pasif içiciliğin etkinlerinden korumak istiyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra Bursa'da tütün kontrol çalışmalarına katkı sağlayan kurum, kuruluş ve kişiler ile sigarayı bırakmış kişilere ödülleri takdim edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek