'Ağrı' sağ gösterir sol vurur

Hastalıkların belirtisi, yaralanmaların habercisi, hayatımızı etkileyen ağrının aslında çok fazla çeşidi bulunuyor.

'Ağrı' sağ gösterir sol vurur
'Ağrı' sağ gösterir sol vurur
GİRİŞ 09.06.2015 14:26 GÜNCELLEME 09.06.2015 14:26

Doktorlar rutin sorularla ağrının yeri, çeşidi, süresi, sıklığı ve zamanını sorguluyor. Çünkü ağrı sanıldığından daha farklı bir soruna işaret ederken sağ gösterip sol vurabiliyor.

Omuzun ağrıdığını sanırken sorun aslında midede, gece ağrısı da aslında iltihap kaynaklı olabiliyor. Yani ağrının kaynağı sanıldığı gibi olmayabiliyor. İşte bu yansıyan ağrının kaynağına bazı belirtilerle ulaşabiliriz. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, problemin olduğu yerden, daha uzak bir bölgede hissedilen yansıyan ağrılarla ilgili bilgi veriyor.

GECE AĞRISI İLTİHAP HABERCİSİ Mİ?

Eğer ağrının tipi karıncalanma, elektriklenme tarzındaysa, ağrı sinir dokusundan kaynaklanıyordur.Ağrı gece oluyorsa aktif bir iltihap durumu vardır. Ağrı hareketle artıyorsa mutlaka bir yaralanma vardır. Ağrı sorgulaması ve teşhis aşamasında gözden kaçırılan en büyük nokta yansıyan ağrıdır.

Bel değil pankreas kaynaklı

Yansıyan ağrıya en güzel örnek bel ağrısıdır. Yıllardır çekilen bel ağrıları hep beldeki yapılardan mı kaynaklanıyor? Tipik olarak, iç organlardaki ağrılar genellikle bulundukları bölgeden uzakta görülüyor. Bel ağrısının tipine ve şiddetine göre yansıyan ağrı bölgeleri de farklılık gösteriyor. Hafif ve gezici bir ağrı varsa, ağrı zaman zaman geliyor ve kayboluyorsa basit bir bel ağrısıdır. Belde hissedilen yansıyan ağrının kaynağı ise çoğu zaman kasıktan, kalçadan ve uyluk kısmından kaynaklanır. Ağrı gezicidir ve nadiren diz altından gelir. Bu tip ağrılar çok sık görülmez ancak bir yaralanma veya zorlama sonrasında açığa çıkar. Pankreasta olduğu gibi

OMUZDAN DEĞİL MİDEDEN

Yansıyan ağrı meydana gelen diğer bölge ise omuzdur. Omuzdaki ısrarlı ağrı sadece omuz patolojilerini değil başka bir problemin varlığını gösterebilir. Hareketle değişmeyen ağrının kaynağı mide, karın ve göğüs olabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı