"Çocukları güneş çarpmasından koruyun"

Ccedil;ocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzmanı Dr. Mustafa Ertuğrul, sağlıkları açısından çocukların güneş çarpmasından korunması gerektiğini bildirdi.

"Çocukları güneş çarpmasından koruyun"
"Çocukları güneş çarpmasından koruyun"
GİRİŞ 30.06.2015 11:08 GÜNCELLEME 30.06.2015 11:08

Ertuğrul, yaptığı yazılı açıklamada, havaların yavaş yavaş ısındığını belirtti. Çocukların güzel havalarda saatlerce dışarıda kaldığını belirten Ertuğrul, şunları kaydetti:

"Dışarıda saatlerce vakit geçirebilen çocukların nerede, nasıl oynayacağına ise çok dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle güneş önlem alınmadığı takdirde çocuklar üzerinde önemli hasarlara neden olabiliyor. Çocukların cildi, yaşamın ilk yıllarında çok ince olduğu için güneşe karşı hassastır. Çocukları dışarı çıkarırken mutlaka güneş koruyucu sürmek gerekir. Güneş kremi seçerken de mineral filtre içermesi ve bebeğe alerji yapmayacak özellikte olmasına dikkat edilmelidir. Kimyasal filtre içeren güneş kremlerinde alerji riski daha yüksektir. 1 yaş altı bebeklerin cildi büyük çocuklara göre daha hassastır ve uygulanan her türlü kremin emilimi daha fazladır. Bu nedenle 1 yaş altı güneş kremi seçerken mutlaka doktora sorulmalıdır."

Çocuklarda güneş çarpmalarını önlemek için bir doktora sorulmak üzre güneş kremi kullanılması gerektiğini belirten Ertuğrul, "Güneş ışınlarının dik geldiği dolayısıyla en etkili olduğu 10.00 - 16.00 saatleri arasında asla güneşe çıkılmamalıdır. Yaz aylarında çocuklara ince, hafif ve pamuk giysiler giydirilmelidir" diye konuştu.

Ertuğrul, çocukların yaz aylarında gerektiği kadar su tüketmesi gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu