Elektrik kesilirse nefesi de kesilecek

Bursa'da solunum cihazına bağlı yaşayan Muhammed kesintisiz nefes alabilmek için evlerine güneş enerji paneli kurulmasını istiyor.

Elektrik kesilirse nefesi de kesilecek
Elektrik kesilirse nefesi de kesilecek
GİRİŞ 02.07.2015 17:14 GÜNCELLEME 02.07.2015 17:14

Merkez Osmangazi ilçesi Mehmet Akif Mahallesi 15. Bahçe Sokağı'nda ikamet eden inşaat işçisi Gökhan Çelik, yaptığı açıklamada, oğlu Muhammed Emir için evde hastane odası gibi bir yer ayırdıklarını ve onu sürekli gözetim altında tuttuklarını söyledi.

Muhammed Emir'i daha 20 günlükken göğsündeki hırıltı nedeniyle hastaneye götürdüklerini belirten Çelik, "6 aylık bir araştırmadan sonra kronik solunum yetmezliği teşhisi konuldu. Daha sonra makineye bağlandı. Makineye bağlandıktan sonra çocuğu eve getirdik çünkü hastanede bir ömür kalamazdı" diye konuştu.

Bir gecekonduda yaşadıklarını ve evlerinde elektrik, su aboneliği bulunmadığını anlatan Çelik, şunları söyledi:

"Elektrik aboneliği için başvurduk ancak 2004'ten sonra çıkan yasa nedeniyle abone olamayacağımızı söylediler. Onlar da haklı, yasa var ama 'Muhammed için gerekiyorsa geçici olarak elektrik verin' dedik, o da olmadı.

Şu an aboneliğimiz olmadığı için elektriği komşulardan seyyar kablo ile alıyoruz. Daha önce 3-4 yerden aldık ancak 'Bir abone başka bir aboneye elektrik veremez' kuralı olduğu için elektriğimiz kesildi. Şimdi bir marangoz atölyesinden elektrik alıyoruz. Bu da çözüm değil. Şimdi o işyerinden alıyoruz, yarın başkası gelse alamayabiliriz. Elektrik verilmezse yine sıkıntı çekeriz. Güneş enerji paneli kurabilirsek, evimizin elektrik sorunu çözülecek ve oğlum rahat nefes alabilecek."

"Elektrik kesildiğinde panik yaşıyoruz"

Gökhan Çelik, elektrik kesildiğinde evdeki jeneratörü çalıştırırken panik yaşadıklarını vurguladı.

Gündüzleri inşaatlarda sıvacı olarak çalıştığı için evde bulunmadığına değinen Çelik, şunları kaydetti:

"Çalışmak zorundayım. Eşim evde çocukla yalnız kalıyor. Elektrik gittiği zaman oksijen konsantrasyonu direkt devre dışı kalıyor. Sadece solunum makinesi 20 dakika kendi şarjıyla idare ediyor. Oksijen tüpümüz de var ancak evde elektrik gittiği zaman, çocuğunun morardığını da gördüğünde eşim panikliyor. Jeneratörü bu panikle çalıştıramıyoruz. Jeneratör elle çalıştırılıyor o bile 45 dakikamızı alıyor. Elektrik gittiğinde sıkıntı yaşadığımızda o korku Muhammed'in yüzüne de yansıyor. Boynundan aşağısı tutmuyor ama akıllı bir çocuk. Mimiklerinden anlıyoruz."

Gökhan Çelik, oğlunun durumunu internet aracılığıyla öğrenen bazı kişilerin maddi yardımda bulunmak istediğini aktardı. Mevzuatı bilmedikleri için yardımları kabul ettiklerini söyleyen Çelik, şöyle konuştu:

"Bankada bir miktar para birikti. Bir mühendis arkadaşımız Muhammed için bir güneş enerji paneli geliştirdi. Bu arkadaş da internet üzerinden bize ulaştı. 3 firmadan teklif aldı. Firmalarla o görüştü. Bunun maliyeti 40 bin lira civarında. Bununla alakalı 16 bin lira civarında bir para hesapta birikti. Bunu da izin almadığımız için kullanamıyoruz. İnsanlar yardım etmek istedi, biz de geri çevirmedik. Yardım talebimiz de yok ancak bu gelen yardımlar için valilikten izin alınacağını bilmiyorduk. Bu nedenle biriken parayı da alamıyoruz. Elektrik sıkıntımız 3,5 yıldır devam ediyor. Güneş enerjili panel fikrini geliştiren kardeşimiz çok özverili bir şekilde araştırma yaptı. Bununla alakalı, sadece bizim elektrik sorunumuz ortadan kalkmayacak maddi olarak da bize desteği olacak. Elektrik faturasından da kurtulacağız. Yetkililere sesleniyorum; sizin de evladınız böyle olabilir, lütfen bize yardımcı olun."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri