Doğum yardımı başvurusu Doğum yardımı nasıl alınır

Doğum yardımı başvuru dilekçesi ve dikkat edilmesi gereken hususlar. Peki Doğum yardımı başvurusu nasıl alınır

Doğum yardımı başvurusu Doğum yardımı nasıl alınır
Doğum yardımı başvurusu Doğum yardımı nasıl alınır
GİRİŞ 10.07.2015 09:19 GÜNCELLEME 10.07.2015 09:20

Doğum yardımı başvuru dilekçesi ve dikkat edilmesi gereken hususlar. Hükümetin, ailelere yönelik doğum yardımı programından artık faydalanabileceksiniz. Şimdiye kadar doğum yardımı başvurusunu kaç kişi yaptı? Doğum Yardımı Başvurusunda bulunanlar ne kadar yardım aldı?

İşte doğum yardımı dilekçesi ile dikkat edilmesi gerekenler

Nisan ayında Resmi Gazetede yayınlanan ve 15 Mayıs itibariyle yürürlüğe giren doğum yardımı müracaatları 2 hafta önce başladı. İlk müdürlüklerine, sosyal hizmet merkezlerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen ya da kargo ile başvurarak 15 Mayıs itibariyle doğum yapan annelerin başvuru sayısı 2 haftada 25 bini buldu.

Sadece annelere ödenecek doğum yardımlarının zorunlu durumlarda babalara da ödenmesi yönünde valiliklere yazı gönderen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'dan bir müjde daha geldi. Bakan İslam, bu yıl yetiştiremediklerini; ancak, 2016 yılında doğum yardımlarının geçerli kurumlara başvurmadan da annelerin doğum yaptığı hastanede ödeneceğini kaydetti.

YARDIM MİKTARLARI

Doğum Yardımı Programı kapsamında annelere, canlı doğan birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise bir kereye mahsus 600 TL tutarında doğum yardımı yapılacak. Ayrıca, doğum yardımından 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğan çocuklar doğum yardımı alamayacak. Ödeme miktarında çocuk sayısı esas alındığından, 15 Mayıs itibariyle doğan çocuk ailenin kaçıncı çocuğu ise o sıralamaya göre doğum yardımı yapılacak.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası