Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

"AK Parti grubunun, ülkenin hükümetsiz kalmaması ve seçimlerde çıkan mesajın millet lehine ve milletin geleceği adına sağlıklı yürüyecek bir yapıyla devam etmesi yönünde samimi bir duruşu var. Ümit ederim ki muhataplarımız da masaya aynı samimiyetle otururlar"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:
GİRİŞ 10.07.2015 17:07 GÜNCELLEME 10.07.2015 17:07

 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "AK Parti grubunun, ülkenin hükümetsiz kalmaması ve seçimlerde çıkan mesajın millet lehine ve milletin geleceği adına sağlıklı yürüyecek bir yapıyla devam etmesi yönünde samimi bir duruşu var. Ümit ederim ki muhataplarımız da masaya aynı samimiyetle otururlar" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından İznik Kayıkhane Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin milleti merkeze alan istikrarlı ve samimi bir yönetime ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Milleti merkeze alan anlayışla samimi ve istikrarlı bir yönetim kurulabilirse Türkiye'nin ve milletin kazanacağını belirten Müezzinoğlu, şayet milleti merkeze almayan bir anlayış olacaksa AK Parti'nin bunun içinde olmayacağını aktardı.

Müezzinoğlu, dün itibariyle TBMM Başkanlık Divanı'nın oluştuğunu ve meclis grup başkan vekilleriyle grup yönetimlerinin kesinleştiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Dün akşam itibariyle de Sayın Cumhurbaşkanımız, en çok oy alan ve en çok milletvekili çıkartan AK Parti Genel Başkanı ve Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili görevlendirdi. Sayın Başbakanımız pazartesi gününden itibaren TBMM'de grubu olan 3 siyasi partiyle görüşmelere başlayacak. Bayram öncesi ilk tur görüşmelerini tamamlayacak. Bayramdan sonraki bir iki hafta içinde de hükümet kurulabilecekse hükümet kurma adımları atılacak. Kurulamayacaksa da görevi iade eder. AK Parti grubunun, ülkenin hükümetsiz kalmaması ve seçimlerde çıkan mesajın millet lehine ve milletin geleceği adına sağlıklı yürüyecek bir yapıyla devam etmesi yönünde samimi bir duruşu var. Ümit ederim ki muhataplarımız da masaya aynı samimiyetle otururlar. Ülkemiz, milletimiz, demokrasi ve hukuk devleti kazanır. Arzumuz budur. Kurulduğumuz günden bugüne 'Bu ülke hukuk devleti olmalı, milli iradenin hak ve hukukunun korunduğu bir sistemle yönetilmeli ve demokrasi merkezli olmalı' dedik."

Bir gazetecinin "Bayramdan önce hükümet kurulur mu?" sorusu üzerine Müezzinoğlu, daha ilk görüşmeler yapılacağı için hükümetin bayramdan önce kurulamayacağını söyledi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun birinci turdan sonra muhtemelen Merkez Yürütme Kurulunda görüşlerini aktaracağına işaret eden Müezzinoğlu, "Davutoğlu, ilk tur görüşmelerinden çıkacak sonuca ve oluşacak kanaate göre bir yol haritası belirleyecektir. Bayramdan sonra bir hafta veya 10 gün içerisinde ikinci görüşmeler yapılır. Olumlu seyredecekse üçüncü turlar gelir. Başbakanımız Davutoğlu, karşılıklı iyi niyetlerden ve ülke sorunlarına yaklaşımlardan çıkan sonuçları değerlendirecektir" ifadelerini kullandı.

- KKKA vakaları 

Müezzinoğlu, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı denilen, kene ısırmasından kaynaklanan, gecikince veya müdahalenin sağlık merkezlerinde yapılmaması halinde ölümle sonuçlanan vakaların son 7-8 yıldır yaşandığını hatırlattı.

Bu anlamda sağlık personelinin Kastamonu, Amasya, Çankırı ve Çorum gibi yaklaşık 20'nin üzerindeki ilde Şubat ayı sonu itibariyle hane hane gezerek bilgilendirme yaptığını anlatan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Alınması gereken tedbirler konusunda kendilerini uyarıyoruz ve onlara her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Bütün bunlara rağmen ölümle sonuçlanan vakalarımız olabiliyor. Giysiye dikkat edilmeli. Keneyi gördüğü zaman çekip çıkarmak gibi bir yanlışlığı yapmamak, hızla sağlık kuruluşlarına müracaat etmek gerekiyor. Çünkü burada zaman önemli. Kenenin vücuda yapışma süresi uzadıkça salgıların vücuda yayılması ve hastalığı bulaşma etkisi de artıyor. O nedenle görür görmez hastanelerin acil servislerine müracaat etmelerini öneriyoruz." 

- "Vatandaşa en büyük müjdemiz istikrar olmalıdır"

Müezzinoğlu, "Bayramdan önce emekliye veya memura müjde var mı?" sorusu üzerine, AK Parti'nin emekli, memur ve vatandaşın yanında yürüyen bir siyasi parti olduğunu söyledi.

Çok müjdeli bir hayattan ziyade çok istikrarlı bir yönetimi merkeze aldıklarını vurgulayan Müezzinoğlu, "Yönetimlerde istikrar varsa yaşlımız da engellimiz de emeklimiz de memurumuz da yarınlarına ait hesaplarını ve planlarını yaparlar. AK Parti 13 yıldır bu kazanımları bu millete yaşattı. İstikrarın ne olduğunu istikrarsızlığın bedellerini yaşayan bir millete gösterdi. Dolayısıyla en büyük kazanımımız istikrardır. Vatandaşa da en büyük müjdemiz istikrar olmalıdır" diye konuştu.

Müezzinoğlu, daha sonra partililerle basına kapalı bir toplantı yaptı. 

Öte yandan, İznik ilçesindeki Ayasofya Camisi'nde cuma namazını kılan Müezzinoğlu, ardından cami çevresindeki esnafı ziyaret etti. Bir ayakkabı mağazasının açılışına da katılan Müezzinoğlu, mağazadan 300 liraya kendisine, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun'a ve AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su'ya birer çift ayakkabı aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı