Çorlu Devlet Hastanesi, Trakya'daki kalp hastalarının ümidi oldu

Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Mustafa Doğan, "Trakya Bölgesi'nde ilk kez kamu hizmeti anlamında, anjiyo ve açık kalp ameliyatı hizmetlerini vermeye başladık" dedi. 

Çorlu Devlet Hastanesi, Trakya'daki kalp hastalarının ümidi oldu
Çorlu Devlet Hastanesi, Trakya'daki kalp hastalarının ümidi oldu
GİRİŞ 15.07.2015 10:01 GÜNCELLEME 15.07.2015 10:01

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu hastaneleri olarak ilk kez Çorlu Devlet Hastanesi'nde anjiyo ve açık kalp ameliyatları yapmaya başladıklarını belirterek, bu durumdan maddi durumu kısıtlı olan hastaların çok büyük ölçüde istifade edeceğini söyledi. 

Trakya Bölgesi'nin tamamından, İstanbul ve Bursa gibi büyük şehirlerden de kendilerine zaman zaman kalp hastalarının gelerek yeni başlatılan anjiyo ve açık kalp ameliyatı hizmetlerinden yararlandığını ifade eden Doğan, 5 kardiyolog ve 5 tane de kalp damar cerrahı ile çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. 

Çorlu Devlet Hastanesi'nde bu işlemlerin başlayabilmesi için büyük bir özveri içerisinde çalışıldığını anlatan Doğan, Sağlık Bakanlığı'nın da bu çalışmaya her anlamda destek verdiğini söyledi.

Başhekim Doğan, kendilerine gelerek hiçbir ücret ödemeden açık kalp ameliyatı veya anjiyo hizmetlerinden yararlanan vatandaşların kendilerine defaten teşekkür ettiğini belirterek, ''Çorlu Devlet Hastanesi olarak, Trakya Bölgesi'nde ilk kez kamu hizmeti anlamında, anjiyo ve açık kalp ameliyatı hizmetlerini vermeye başladık. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da, bu hizmete ihtiyacı olan hastalara bizlere yönlendiriliyor. Hastalarımız her anlamda burada nitelikli sağlık hizmeti alıyor'' diye konuştu. 

Bu hizmetlerin uzman ekipler tarafından verildiğinin altını çizen Doğan, ''Hastanemizde, 5 kardiyoloji ve 5 kalp damar cerrahisi uzamanı ile hastalarımıza hizmet veriyoruz. Hastanemizde, haftada 3 adet koroner bay-pass yani açık kalp ameliyatı yapıyoruz. Anjiyo ünitemizde günlük 15 hastaya koroner anjiyografi işlemi yapılıyor'' şeklinde konuştu.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzamanı Op. Dr. Çağatay Onar da, Çorlu Devlet Hastanesi'nde anjiyografi ve açık kalp ameliyatlarına kısa bir süre önce başladıklarını ifade ederek, hastaların bu serviste çok güzel ve özel hizmet aldıklarını belirtti. 

Onar, 5 kardiyolog, 5 de kalp damar cerrahı ile gelen her hastayla ilgilendiklerini ifade ederek, yapılan çalışmalar neticesinde girişimsel kardiyolojik ve cerrahi işlemlerin de hizmete girmiş olduğunu kaydetti.

KVC servisinde toplamda 580 tanısal anjiyografi işleminin yapıldığını belirten Onar, sözlerini şöyle sürdürdü;

''Kardiyolog arkadaşlarla beraber son derece uyum içerisinde çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Buraya gelen hastalarımız arasında Trakya Bölgesi'in hemen hemen her yerinden hastamız bulunuyor. kamu Hastaneleri arasında ilk defa Çorlu devlet Hastanesi'nde bu açık kalp ameliyatlarını ve diğer işlemleri yapmaya başlamış olmak bizleri sevindiriyor. Burada, kardiyal katelizasyon laboratuvarımız da kuruldu. Bu laboratuvar, yaklaşık olarak 3 ay önce hizmete girdi.'' 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar