15 ayda 60 kilo verdi

Antalya'da fazla kiloları nedeniyle iş ve özel hayatında zorluklar yaşayan Osman Koç, bisiklet sürerek 15 ayda 60 kilo zayıfladı.

15 ayda 60 kilo verdi
15 ayda 60 kilo verdi
GİRİŞ 28.07.2015 12:11 GÜNCELLEME 28.07.2015 12:11

Mermer ustası 22 yaşındaki Osman Koç, sürekli "hazır yemek" tarzı beslenme ve tatlı bağımlılığı nedeniyle hızla kilo almaya başladı. Günde ortalama 4 ekmek ve en az 2 kilogram tatlı yiyen Koç, 22 yaşına ulaştığında tartıda 133 kiloyu gördü.

Koç'un hayatı yaklaşık 15 ay önce bisiklete binmeye başlamasıyla değişti. O yaşa kadar kilolarını kafasına takmayan ve hayatla barışık olan Koç, katıldığı bisiklet grubunda istediği performansı sergileyemeyince zayıflamaya karar verdi.

Günde 90 kilometre bisiklet sürüyor

Günde ortalama 90 kilometre bisiklet süren Koç, diyet yapmadan hızla kilo kaybetmeye başladı. Koç, 15 ayda 60 kilo vererek 73 kiloya düştü.

Koç, yaptığı açıklamada, bazen günde 150 kilometre pedal çevirdiğini söyledi.
 
Bisikletin hayatına girmesiyle kilolarına bakışının değiştiğini dile getiren Koç, bisikletin hem sağlıklı hem de keyifli bir spor olduğuna dikkati çekti.

Kiloluyken iş ve özel hayatında zorluklar yaşadığını anlatan Koç, "Arkadaşlarım ve ailem de zayıflamam yönünde baskı uyguluyordu. 'Ameliyat ol' tavsiyesinde bulunanlar oldu ancak kabul etmedim. Bisikletim sayesinde kilo vereceğime inandım. Hem zevk aldığım bir spordu hem de sağlığıma kavuşturdu. Çok mutluyum" dedi.

"Bisiklet hayatımın bir parçası gibi"

Diyet yapmadan kilo vermenin ayrı bir mutluluk olduğunu belirten Koç, şöyle konuştu:

"Bisiklet hayatımın bir parçası gibi. Her yere onunla gidiyorum. Yeni tanıştığım arkadaşlarıma eski fotoğraflarımı gösterince inanamıyorlar. Uzun süredir görüşmediğim arkadaşlarım beni tanıyamıyor. Sağlığımı, formumu, bisiklete borçlu olduğumu söylüyorum. Bisiklete binerek kilo verdiğimi duyan yaklaşık 10 arkadaşım da bisiklet alarak sürmeye başladı. Onların da kısa sürede kilo vereceğine inanıyorum."
Zayıfladıktan sonra daha sosyal hale geldiğini ifade eden Koç, bisiklet sporunu profesyonel şekilde yapmak istediğini ve görüştüğü bazı bisiklet kulüplerinin kendisine olumlu yanıt verdiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil