612 kişinin görmesini sağladılar

İnsan Sağlığı Derneğine mensup bir grup gönüllü göz cerrahı Senegal'e gitti.

612 kişinin görmesini sağladılar
612 kişinin görmesini sağladılar
GİRİŞ 28.07.2015 15:04 GÜNCELLEME 28.07.2015 15:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Katarakt cerrahisinde uluslararsı standart olan Fako Göz cerrahisi ameliyatlarını yapmak ve öğretmek için gönüllü göz cerrahı Senegal'e gitti.

TİKA,Sağlık Bakanlığı, SESRİC desteğiyle gerçekleşen bu organizasyonla 15 gün süreyle Dakar ve çevresinde ameliyat yaparak eğitim verecek olan İNSADER grup sözcüsü Dr. Selim Genç, ''Afrika ülkelerinde mesleki yetersizlik bilinen bir gerçektir. Afrika kıtasının genelinde 10 milyon civarında insanın kör olduğu bilinmektedir. 

Bütünüyle tedavi edilebilen bir hastalık olan kataraktlı hasta sayısı ise 5 milyon civarındadır. İNSADER olarak bu projeleri Nijer ve Moritanya merkezli yaptık. 16 günde 612 ameliyat yapılmıştır.'' dedi.

İNSADER İcra Kurulu Başkan vekili Dr Turgut Özcan'da ''TİKA  buraya ileri teknoloji cihazları gönderdi ve biz de bunları kullanarak ameliyat yapmayı öğreteceğiz..Müslüman ülkelere yapılacak en güzel yatırım hiç şüphe yok ki yerinde balık tutabilmeyi öğretmektir'' dedi.

İnsan Sağlığı Derneği'nin diğer yardımları

31 Ocak-15 Şubat 2015 tarihleri arasında Gönüllüler Derneği ile İNSADER gönüllüleri Nijer’de bulundu. Katarakt Ameliyatları, Kuyu Açılması, Keçi Projesi ve yetimlere yardım gibi bir çok sahada hizmet verildi. 

Tuzla Belediyesi ve İNSADER tarafından hazırlanan 1 TIR 4200 adet Battaniye yardım malzemesi olarak Suriyeli muhacirlere gönderildi.

Başkanlığını  Dr. Sezai Çelik'in yaptığı  ve Kısa adı İNSADer olan İnsan Sağlığı Derneği, Tuzla Belediyesi ve gönüllü hayırsever vatandaşlar Suriyeli muhacirler için 4.200 adet battaniye yardımında bulundu.

YORUMLAR 1
  • fatih şahin 8 yıl önce Şikayet Et
    hepsi süper doktorlar muhteşem insanlar.edirne ipsaladan selamlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi