Hamilelere sıcak hava uyarısı

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Serhat Ünal, hamilelerin sıcak havadan korunması gerektiğini belirterek, anne karnında aşırı sıcağa maruz kalan bebeklerde anomali riski bile oluşabileceği konusunda uyardı.

Hamilelere sıcak hava uyarısı
Hamilelere sıcak hava uyarısı
GİRİŞ 31.07.2015 12:05 GÜNCELLEME 31.07.2015 12:05

Ünal, yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla yaz aylarında hamilelerin özellikle güneş ışınları başta olmak üzere giyecek ve yiyeceklerine dikkat etmeleri gerektiğini bildirdi.

Gebelikte vücudun sıvı ihtiyacı artacağını aktaran Ünal, "Her gün bol miktarda sıvı alımına dikkat edilmelidir. Günde en az 2-3 litre sıvı alımı şarttır. Bol su, taze meyve suları, az yağlı ayran ve et, süt, yoğurt, peynir gibi temel protein kaynaklarını da az yağlı olarak tüketilmesine özen gösterilmelidir. Güneşten sakınmaları çok önemli, güneş ışınlarının en dik geldiği 11.00-16.00 saatlerinde güneşlenmemek, direkt güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmamak gerekir. Gün içinde ne zaman dışarı çıkılacaksa bol koruyucu faktörlü krem sürmeleri, gerekirse koruyucu güneş gözlüğü, şapka takmalarını tavsiye ediyoruz" ifadesini kullandı.

Aşırı sıcaklardan korunmanın hamile ve bebek sağlığı için çok önemli olduğuna değinen Ünal, şunları kaydetti:

"Özellikle bebeğin aşırı ısıya maruz kalmaması çok önemli çünkü bebekte anomali riski bile doğurabilir. Yine aynı zamanda güneş radyasyon etkisi çok önemli yani gebelere 'Deniz kenarına gidin, güneşlenin' diyemeyiz. Yüzün ama havuzların hastalıkların yayıldığı önemli alanlardan biri olduğunu unutmamak gerekir. Denizin dezenfektan özelliği bulunduğundan, bulaşıcı hastalıkları havuzda daha kolay kapmak mümkün. Bu yüzden havuz yerine deniz tercih edilebilir. Havuz tercih edilecekse de sürekli denetlenen havuzlar tercih edilmelidir. Hamileler 15-20 dakika gibi kısa süreli denize girip tekrar gölgelik alanları tercih edebilir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...