"Yaz aylarında sıcak çarpmasına dikkat"

 Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nce yaz aylarında sıcak çarpmalarına dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.

"Yaz aylarında sıcak çarpmasına dikkat"
"Yaz aylarında sıcak çarpmasına dikkat"
GİRİŞ 12.08.2015 17:58 GÜNCELLEME 13.08.2015 11:48

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, hava sıcaklarının arttığı dönemlerde en çok karşılaşılan sağlık sorununun sıcak çarpması olduğu belirtildi.

Sıcak çarpmasının yüksek ateş, terleme, halsizlik, baş ağrısı, baş dönmesi, kusma, bulantı ve nabız hızlanması gibi belirtilerle kendini gösterdiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özellikle çocuklar, yaşlılar, hamileler, kronik rahatsızlığı olan ve açık tenli insanların daha fazla etkilendiği görülmektedir. Bebekler ise bu açıdan daha sık izlenmelidir. Ayrıca şişmanlık, herhangi bir hastalığa bağlı yüksek ateş, aşırı sıvı kaybı, kalp hastaları, ruh ve sinir hastalıkları, alkol ve uyuşturucu madde bağımlıları, tansiyon ve idrar söktürücü ilaç kullananların sıcak havalarda dikkatli olmaları gerekir. Öte yandan günde en az 2 - 2,5 litre su tüketimi çok önemlidir. Sıcakların etkisiyle yaşanan su kaybının telafi edilmesi için susamayı beklemeden her saat su içilmelidir. Mide kramplarına neden olabileceği için çok soğuk ve buzlu içecekler tercih edilmemelidir. Kafein, alkol ve fazla miktarda şeker içeren içeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!