Eda'nın hayali, çocukluğunu yaşamak

AYŞE AKYÜZ - Ödemişli 7 yaşındaki Eda Toplak'ın doğuştan gelen skolyoz (omur eğriliği) rahatsızlığı yaşıtlarına ayak uydurmasını, sokaklarda dilediğince oynamasını engelliyor. Ailesi, Eda'nın hayalinde kalan çocukluğu yaşaması için yardım bekliyor.

Eda'nın hayali, çocukluğunu yaşamak
Eda'nın hayali, çocukluğunu yaşamak
GİRİŞ 19.08.2015 11:24 GÜNCELLEME 19.08.2015 12:04

Ödemiş'te annesinin desteğine muhtaç şekilde yoğun ağrılarla yaşamını sürdürmeye çalışan Eda Toplak, skolyoz hastalığından kurtularak, yaşıtları gibi sokaklarda koşup, oynayacağı günlerin hayalini kuruyor.

 Eda'nın annesi Vesile Toplak, AA muhabirine, 3 çocuğundan biri olan Eda'nın doğuştan skolyoz hastası olduğunu, yaşadığı ağrıları dindirmek için sürekli doktora gittiklerini belirtti. 

Çocuğunun normal yaşama dönmesi için ameliyattan başka bir çare bulunmadığını bildiren Vesile Toplak, bu doğrultuda İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktorlarla görüştüklerini, Eda'nın bünyesini zayıf bulan doktorların ameliyatı riskli ama kaçınılmaz bulduklarını anlattı.

-"Onun bu durumu karşısında çaresiziz"

Kızının rahatsızlıktan kurtulacağı umudunun dahi kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Toplak şunları söyledi:

"Kızım hastalığı nedeniyle nefes alıp vermekte zorluk çekiyor. Kalçasının iki tarafında bulunan çıkıklık dengesizlik yaratıyor, yürüme zorluğu yaşıyor. Onun bu durumu karşısında çaresiziz. Ameliyat olursa 6 ay boyunca hastanede kalacak. Riski göze alarak kızımın ameliyatı gerçekleşirse uzun bir tedavi süreci de bizi bekliyor." 

Ameliyat sonrası Eda'nın hastanede tedavi sürecinin en az 6 ay devam edeceğinin kendilerine söylendiğini aktaran Vesile Toprak, günlük yaşamlarını zor şartlarda devam ettirebildiklerini, bu sürecin aşamayacakları bir maddi yük getirdiğini söyledi.   

Toplak, eşinin sabit bir işi olmadığını, inşaatlarda günlük iş bularak çalışabildiğini ifade ederek, "Gelirimizle kiramızı, gıda ihtiyacımızı zor karşılıyoruz. Tedavi sürecindeki maddi zorlukların altından kalkmamız imkansız. Devletimiz ve yardımseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Kızımın derdine derman bekliyoruz" diye konuştu.

Vesile Toplak, kızının bir an önce normal yaşama dönmesi için destek beklediklerini bildirdi.

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri