Poyraz bebek artık gülüyor

Antalya'da 'Mavi Işık Hastalığı'na karşı yaşam mücadelesi veren Poyraz bebeğe, babası Servet Ergün'den alınan karaciğer parçası nakledildi.

Poyraz bebek artık gülüyor
Poyraz bebek artık gülüyor
GİRİŞ 02.09.2015 10:02 GÜNCELLEME 02.09.2015 10:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Her gün mavi ışık alabilmesi için babası Servet Ergün tarafından sanayide yaptırılan mavi ışık düzeneğiyle evde tedavi edilmeye çalışılan Poyraz bebek, olayın basına yansımasının ardından hastaneye yatırıldı. Ardından birçok gönüllü verici, hastalığı nedeniyle ten rengi sarı olan Poyraz bebeğe karaciğerinin bir kısmını vermek istedi. Ancak 60 vericinin hiçbirinin uygun olmadığı ortaya çıktı.

Haftanın her günü en az 12 saat mavi ışıkta kalan Poyraz bebek için yeniden bağışçı arayışı başladı. Antalya'da bir markette reyon görevlisi olarak çalışırken sağ bacağındaki rahatsızlık ve kulaklarındaki işitme kaybı nedeniyle malulen emekli olan Servet Ergün, daha önce verici olmak isteyen 60 gönüllünün doku ve kan testlerinden sonra verici olamayacağının anlaşıldığını belirtti.

10 kilo verdi

105 kilo olması nedeniyle verici olamadığını anlatan Ergün, oğluna karaciğerinden parça nakledilebilmesi için kilo vermek amacıyla spor ve diyet yaptığını söyledi. Haziran ayından bu yana 10 kilo vererek 95 kiloya düşen Ergün, yapılan testlerde kendisinden nakil yapılabileceğinin belirlendiğini anlattı.

Bugün Prof. Dr. Koray Acarlı ve ekibi tarafından yapılan yaklaşık 10 saat süren operasyonla Servet Ergün'ün karaciğerinin bir parçası, Poyraz Ergün'e başarıyla nakledildi.

'Mavi ışığa veda'

Servet Ergün ameliyat öncesi facebook'taki kişisel sayfasında, oğlunun mavi ışık altındaki fotoğrafıyla birlikte 'Artık bitti bu mavi ışık. Hayatımızdan çıktı artık. Yarın biz bu ameliyattan bembeyaz çıkacağız ve bu mavi ışığa veda edeceğiz' yazısını paylaştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Merhaba 8 yıl önce Şikayet Et
    cok tatli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı