İnternet daha çok erkekleri esir alıyor

Türkiye'deki internet kullanıcılarının %18'inin "bağımlı" olduğunu, erkeklerin kadınlardan daha fazla internette zaman geçirdiğini söyledi.

İnternet daha çok erkekleri esir alıyor
İnternet daha çok erkekleri esir alıyor
GİRİŞ 04.09.2015 16:46 GÜNCELLEME 04.09.2015 16:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Prof. Dr. İlhan, yaptığı açıklamada, bağımlı kişilerin internetsiz geçirilen zamanlarda kendini boşlukta, huzursuz hissettiğini, sürekli telefonuna baktığını, en yakın sürede kablosuz internet noktası bulmaya çalıştığını dile getirdi. İlhan, "İnternet artık alkol, tütün bağımlılığı gibi. İnternet bağımlılığı artık aşermek demek. Artık internete aşeriyoruz" dedi.
Türkiye'de bin 500 kişi üzerinde internet kullanımı üzerine araştırma yaptıklarını aktaran İlhan, şöyle konuştu:

"İnternet kullanıcılarının yüzde 18'i bağımlı. Türkiye, internet bağımlılığında dünyada hemen hemen başlarda yer alıyor. İnternet en çok oyun, sosyal medya, alışveriş için kullanılıyor. Aynı zamanda işi gereği interneti çok kullananlar var. Bunu bağımlılığın dışında değerlendirmek gerekiyor. Erkekler kadınlara göre 2,5 kat daha fazla bağımlı. 16-24 yaş grubun arasında internet kullanımı diğer yaş gruplarına göre daha fazla. Gelir düzeyi düşük ve yüksek olanlarda kullanım çok fazla. Mesleki olarak da öğrenci ve işsizlerde internet kullanımı çok fazla görülüyor."

"Sosyalleşeyim derken asosyalleşiyoruz"

İlhan, Türkiye'de internetin daha çok sosyalleşme amacıyla kullanıldığını, bunun iyi irdelenmesi gerektiğini söyleyen İlhan, sanal kişilikler oluşturularak insanların gerçekliklerin dışına çıkabildiğini belirtti.

Türkiye'de bilgisayarın ve internete bağlanabilir cihazların sayısında ciddi artışlar yaşandığına dikkati çeken İlhan, "Kitap okuma, gazete okuma azaldıkça internet bağımlılığı daha fazla artıyor. Bu durum, sosyalleşme yapacak başka ortamların bulunamamasından kaynaklanıyor. İnternet bağımlılığını azaltabilecek destek sistemleri gerekiyor" diye konuştu.

İlhan, 16-24 yaş arasındakilerin ve öğrencilerin internet kullanımında risk faktörü olduğuna işaret ederek, "O zaman ailelere fazla rol düşüyor. Aileler çocuklarının internetini kısıtlamak değil ama bağımlı olup olmadıklarını, hangi sitelerde gezdiklerini, hangi amaçla internete girdiklerini kontrol etmeleri gerekiyor. Bunun yanında fiziksel aktivite, spor, arkadaşlık, komşuluk ilişkilerinin artması kuşkusuz internet bağımlılığını azaltacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • YaseminAnne 8 yıl önce Şikayet Et
    niye acaba sadece erkekleri kadinlarda az girmiyor yani
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    kadınlara kızlara hiç yakışmıyor hemde islami kesimden kimselere hiç yakışmıyor.
    Cevapla
  • yonca evlat 8 yıl önce Şikayet Et
    islami kesimden erkeklerede yakismiyor sadece bayanlara degil!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde