Kanserin düşmanı süper meyve

ABD'de bir çok hastalığa karşı iyi geldiği için "süper meyve" olarak nitelendirilen "aronia" bitkisinden ilk ürün alındı.

Kanserin düşmanı süper meyve
Kanserin düşmanı süper meyve
GİRİŞ 04.09.2015 17:15 GÜNCELLEME 04.09.2015 17:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, kuruluş olarak yeni ürünler geliştirmenin yanı sıra bazı türlerin Türkiye'de yetiştirilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Yalova'da üç yıldır "süper meyve" olarak bilinen "aronia" bitkisi üzerinde yoğun bir çalışma yürüttüklerini anlatan Boz, araştırma ve çabalarının olumlu sonuçlandığını, bu önemli ürünü yetiştirmeyi başardıklarını söyledi.

İlk meyveyi bu yıl aldıklarını dile getiren Boz, şunları belirtti: "Bu büyük bir başarıdır. Bu meyve, birçok ülkede sağlık meyvesi olarak da biliniyor. Şimdi bu meyveleri toplayarak topluma hangi şekilde sunacağız onun çalışmasını yürütüyoruz. Kuru meyve olarak da tüketilebiliyor, reçel veya şerbet olarak da sofralara sunulabiliyor. Tüm bu çalışmaların ardından, aronia bitkisinin Türkiye'de yetiştirilmesi için halkımızı bilgilendireceğiz. Devlet eliyle araştırılarak, titiz bir çalışmayla Türkiye'de ilk kez üretilen bu bitkiyi üç yıl önce ektik. Bilimsel olarak sağlık açısından faydalı olduğu tespit edilen bu bitkiyi Türkiye'de üreticilerle tanıştırmak ve yaygınlaştırılmasını sağlamak istiyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • oku bilgilen 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu yaban mersini degil baska bi bitki
    Cevapla
  • trabzonlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Halk dili ile likarba asıl adı yaban mersini karadeniz bölgesinde yetişip fiyatı 15 liradir
    Cevapla
  • Recep Galip 8 yıl önce Şikayet Et
    Yaban mersini (Rizece Likapa :)) Çok Benziyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço