Doğar doğmaz minik kalbine pil takıldı

Kalbinde ritim bozukluğuyla dünyaya gelen Alperen bebeğin minik kalbine, doğumundan hemen sonra pil takıldı.

Doğar doğmaz minik kalbine pil takıldı
Doğar doğmaz minik kalbine pil takıldı
GİRİŞ 20.09.2015 13:09 GÜNCELLEME 20.09.2015 13:09

Konya'da yaşayan Osman-Kezban Akpınar çiftinin üçüncü bebeklerinin doğumundan önce yapılan kontrollerde, bebeğin kalbinde ritim bozukluğu olduğu tespit edildi. 

Tedavi için Ankara'daki Dr. Sami Ulus Çocuk Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran aile, burada yapılan testler sonrasında eşine az rastlanır bir durumla karşı karşıya kaldı. Anne Kezban Akpınar'da görülen romatizmal rahatsızlığın bebeğin kalbinde ritim bozukluğuna neden olduğu saptandı.

Doktorlar henüz 36 haftalık olan bebeğin alınmasına, doğar doğmaz da kalbine pil takılmasına karar verdi. Henüz 2 kilo 500 gram ağırlığında olan Alperen bebeğin minik kalbi gerçekleştirilen operasyonun ardından 13 gramlık bir pille atıyor.

"Eve götürdüğümde nasıl bakacağım?"

Anne Kezban Akpınar, ameliyat sonrasında yaşadıklarını anlattı. 

16 yaşında oğlu ve 13 yaşında da kızı olduğunu anlatan Akpınar, "Yıllar sonra yeniden bebek sahibi olmak bizi çok mutlu etmişti. Hamileliğim çok zor geçmişti. 6 aylık hamileyken bebekte ritim bozukluğu tespit edildi. 36 haftalık olduğunda Konya'dan Ankara'ya gönderdiler. Sezaryenle doğum yaptıktan sonra bebeği ameliyata aldılar. Bir hafta yoğun bakımda kaldı ama bir hafta bana bir asır gibi geldi. Doktorlarımız her gün durumunun daha iyi olduğunu söylüyorlar" diye konuştu. 

Bebeğini kucağına alamadan kalbine pil takılmasının kendisini çok tedirgin ettiğini belirten Akpınar, "Hala da korkuyorum. Eve götürdüğümde ona nasıl bakacağımı, kucağıma nasıl alacağımı düşünerek endişeleniyorum" dedi.

"Dünya üzerindeki en küçük kalp pili"

Operasyonu gerçekleştirilen Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Murat Koç ise şöyle konuştu:

"Bebeğimiz doğmadan önce anne karnındayken bize kalp ritim bozukluğu olduğu bilgisi ulaştı. Doğum hazırlıkları yapmadan önce teknik detayları araştırdık. Pilimizi temin ettik, çünkü bebek dünyaya geldikten sonra ritim bozukluğu ile yaşama şansı çok zordu" diye konuştu.

Alperen bebek dünyaya gelince, kalp hızının 60'ın altına düştüğünü anlatan Koç, "Acil olarak pili takma ihtiyacımız olduğu ortaya çıktı. Hızlıca ameliyathaneye alarak kalp pilini, kalbin üzerine gelecek şekilde yerleştirdik. Çocuğun yaşına uygun kalp pilini taktık. Kısa bir yoğun bakımdan sonra bebek yenidoğan ünitesine geçti."

Alperen bebeğin 2 kilo 500 gram ağırlığında dünyaya geldiğini ifade eden Koç, bebeğin kalbine dünya üzerindeki en küçük pil ağırlığı olan 13 gramlık bir pil taktıklarını söyledi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek