Estetik için uygun musunuz?

Burun estetiği (rinoplasti) için uygun bir aday mısınız? Bahsedilen soruyu ele almadan önce güzel bir burun nasıl olmalı onu açıklamalıyız

Estetik için uygun musunuz?
Estetik için uygun musunuz?
GİRİŞ 05.10.2015 09:38 GÜNCELLEME 05.10.2015 10:38

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Güncel Öztürk merak edilen soruları cevapladı...

Bu sorunun cevabı her bireyin zevkine göre değişir, ancak bununla birlikte sadece bireyin yüzüyle uyumlu burun güzel görünmeyi sağlar. Bazı burunlar bir bireyin yüzüyle uyum sağlarken aynı burun başka bir yüzde aynı güzellikte görünmeyebilir. Sonuç olarak burnu güzel kılan şey yüzün geri kalanıyla uyumu ve dengedir.

Cerrahın tecrübesi ve yeteneğinin dışında burun ameliyatının başarısını neler etkiler?

Cerrahın bilgisi ve tecrübesi ameliyatın başarısını çok etkiler ancak bunun dışında faktörler de burun estetiğinin başarısını etkiler. Burun yapısı, vücudun tedavilere karşı tepkisi de ameliyatın başarısında etkili bir rol oynar. Kötü genler, kötü cilt, zayıf burun kıkırdağı gibi faktörler de ameliyatın sonucunu etkiler. 

Güçlü bir burun kıkırdağı, ortalama bir deri kalınlığı ve sağlıklı bir vücuda sahip olan herkes rinoplasti için uygun bir aday olarak kabul edilir.

Nasıl bir cerrah seçilmelidir?

Rinoplasti en önemli ameliyatlar arasında yer alır. Kötü bir ameliyat, bazı durumlarda kalıcı burun deformiteleri ve komplikasyonlara neden olabilir. Bu nedenle, bu nedenle tecrübeli ve iyi bir cerrah seçmek ameliyatın başarılı geçmesinin ilk adımı olarak kabul edilir.

Başarılı ve tecrübeli bir cerrah ameliyattaki komplikasyon risklerini en aza indirger. Deneyim ve uzmanlık, hastayı yakından takip etmek ameliyatın başarısında önemli bir etkiye sahiptir. Cerrahınızı seçerken önceden yapmış olduğu operasyonlar hakkında fikir sahibi olabilir, daha önceden burun ameliyatı olmuş kişilerin tavsiyelerini referans alabilirsiniz.

Günümüzde rinoplasti operasyonlarının sonuçları daha öngörülebilir, etkili ve her zamankinden çok daha başarılıdır. Uygun burun yapısı ve cerrahi tekniklerin uygulanması ile birlikte bilgi ve operasyon tecrübesi güzel ve fit bir burnu da beraberinde getirecektir.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı